Jack's League

Joas Kors wijst winnend HFC de weg, Michaelis beschikt over magnetiserende handschoenen

HFC stuntte zaterdag bij Rijnsburgse Boys. Bij rust keek de Koninklijke nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar Joas Kors gaf het signaal voor een Koninklijke opmars. Het talent scoorde de gelijkmaker, waarna John Hilton en Zakaria Eddahchouri de wedstrijd in het slot gooiden, 2-3. HFC stijgt naar de zevende plaats, al kan Lisse bij winst op De Treffers, later op de dag, nog langszij komen.

Net als vorig seizoen is HFC na de winterstop goed op dreef. Koninklijke HFC wist uit de laatste zes duels dertien punten te behalen. De Uien kwamen voor rust op voorsprong via topscorer Furghill Zeldenrust.

Na de hervatting gaf Joas Kors zijn visitekaartje af. Normaliter spelen Jacob Noordmans of Cas Dijkstra op zijn positie, maar zij komen terug van een blessure en moesten het doen met een invalbeurt.

Zij zagen Kors de gelijkmaker scoren en HFC veel tweede ballen winnen. Hoofd Jeugdopleiding Caspar Dekker weet dat het veelzijdige talent scorend vermogen heeft. ,,Joas scoort regelmatig doelpunten als hij wat verder naar voren mag spelen. Vanaf O-17 is hij steeds een leeftijdscategorie hoger gaan spelen. In het verleden was er interesse voor hem van clubs als Emmen, Almere City en NEC. Tot op heden kiest hij voor zijn opleiding en het spelen bij HFC.”

John Hilton zette uit een assist van Sietse Brandsma in tweede instantie HFC op voorsprong. Zakaria Eddahchouri scoorde, na een persoonlijke fout van  Bram Ros, met een boogbal tien minuten voor tijd de 1-3.

boekhouder-den haag

Rijnsburgse Boys, dat nog meedeed voor de titel, kreeg wel kansen maar raakte de lat en doelman Mitchel Michaelis bleek over magnetiserende handschoenen te beschikken.  Alleen Jeffrey Jongeneelen wist, via een van richting veranderd schot, de doelman nog te verrassen.

Met nog zes duels te gaan is HFC officieel nog steeds niet ‘veilig’ voor het ontlopen van PD/duels, maar het moet gek lopen als de nummer zeven nog in de problemen wil komen.