Koninklijke HFC stijgt naar tweede plaats na zege op De Treffers

HFC pakte de draad van overwinningen tegen De Treffers weer op. De Haarlemmers wonnen met 1-0 door een treffer van Sietse Brandsma en staan zelfs op de tweede plaats. Maar HFC moet deze week nog wel twee keer aan de bak. Woensdag wacht Excelsior Maassluis en zaterdag nummer laatst GVVV.

Fitheid

Een fitte en brede selectie is noodzakelijk in tijden van drie duels per week, weet ook trainer Tamerus. Hij blijkt een aanhanger van never change a winning team en startte daarom weer met de usual suspects tegen De Treffers.

Alleen Koen Tros ontbrak vanwege een lichte blessure. ,,Ik heb wat last van mijn knie en heb uit voorzorg niet gespeeld. Ik heb donderdag nog getraind, toen leek alles in orde. Ik ga ervan uit dat ik woensdag gewoon van de partij ben.’’

,,Omdat we veel wedstrijden binnen drie weken spelen, denk ik er wel over na om de komende tijd meer gebruik te maken van mijn wisselspelers’’, zei Tamerus eerder deze week.

Jacob Noordmans mocht zondag voor het eerst sinds een jaar weer in de basis starten en was als aanjager belangrijk, maar meldde na afloop een pijntje aan zijn hamstring. ,,Waarschijnlijk valt het mee, maar pas na twee dagen weet je dat zeker.’’

 

Woensdag staat al het avondduel met Excelsior Maassluis op het programma.

Zondag was er slechts een handjevol fans afgekomen op het duel, mede door de concurrentie van Ajax-Feyenoord en Formule 1.

Om het publiek toch naar de Spanjaardslaan te lokken heft HFC woensdag geen entree.

Zoals gewoonlijk besliste HFC het duel in de tweede helft. Verdediger Jim Hulleman gaf vanaf links een voorzet bij de eerste paal en Brandsma liep er als vanouds tegenaan, 1—0. ,,Ik gaf dit soort voorzetten ook bij Odin ’59 vaak op Sietse en daarvoor op Eelke de Graaf, ik weet waar Sietse komt, hij weet wat ik doe, we hebben een connectie.’’

Hulleman

Hulleman startte wederom als centrale verdediger en geeft aan dat zijn hart op het middenveld ligt. ,,Op het middenveld ligt mijn passie. Maar als we als team punten blijven pakken snap ik dat de trainer me als verdediger laat staan. ‘’

Team

Koen Tros  reageerde na afloop over de sprong naar de tweede plaats. ,,Het doet me denken aan mijn tijd bij Odin’59. Daar stootten we onder Anthony Correia ook door naar de tweede plek’’ wist Tros. ,,Net voordat we tegen de koploper zouden spelen werd de competitie stilgelegd. Doodzonde. De overeenkomst met mijn oude ploegen BOL en Odin is dat we ook daar een hecht team waren.’’

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols