Correia en Tamerus genomineerd voor Beste Trainer in hun district

Anthony Correia is één van de drie kandidaten om Trainer van het Jaar in District West-2 te worden. Hij is samen met Kees Zethof van Noordwijk en Dogan Corneille van Excelsior Maasssluis genomineerd. HFC-trainer Gertjan Tamerus is de belangrijkste gegadigde in District West-1. Hij heeft concurrentie van Patrick Loenen van Sportlust ’46 en René van der Kooij van USV Hercules.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor een VVON Award dien je werkzaam te zijn als hoofdtrainer in het amateurvoetbal op UEFA A niveau of hoger (dus 1e klasse of hoger). Daarnaast zijn er een aantal criteria benoemd welke gebruikt worden bij het nomineren van de kandidaten.

De stemprocedure. In de periode van 10 mei tot 14 mei (12.00 uur) kunnen leden uit elk district een keuze maken uit de drie genomineerde kandidaten in hun district. De leden ontvangen op 10 mei een e-mail waarmee zij hun stem digitaal kunnen uitbrengen

Op 14 mei 12.00 uur eindigt de mogelijkheid om te kunnen stemmen. Op maandag 16 mei zal bekend worden gemaakt welke zes trainers (1 per district) zijn verkozen tot ‘beste trainer amateurvoetbal’ in het desbetreffende district.

Anthony Correia – vv Katwijk – 2e Divisie

Anthony begon zijn trainersloopbaan bij VVH/Velserbroek en kwam via IJmuiden terecht kwam bij derde divisionist Odin’59 uit Heemskerk.

Bij Odin’59 maakt Anthony indruk in de derde divisie met fris en aanvallend voetbal, en een knappe 2e plek op de ranglijst. In de  zomer van 2020 kwam Anthony over van ODIN’59 naar Katwijk. Nadat vv Katwijk in 2018 het kampioenschap in de 2e Divisie pakte en ook in het gestaakte seizoen 2019-2020 bovenaan stond, stopten veel ervaren spelers.

 

Correia kreeg van Katwijk de lastige opdracht mee om met een sterk gewijzigde en verjongde selectie te gaan bouwen aan een nieuwe succesvolle ploeg.

Als mens en trainer past Anthony met zijn werkwijze, zijn gedrevenheid en zijn passie prima bij de selectie en de club. Zijn aanvallende voetbalvisie, gekoppeld aan het inpassen van jeugdige spelers, zorgen ervoor dat Katwijk ook dit seizoen, als huidige koploper, een belangrijke titelkandidaat is. Anthony heeft aangetoond dat hij zich als trainer enorm heeft ontwikkeld. Op een lager amateurniveau ingestapt, heeft hij het vak in al zijn facetten geleerd, en langzaam steeds een stap gezet.

Naast zijn hoofdtrainerschap bij Katwijk is hij ook assistent-trainer bij Telstar. Ook daar bewijst hij om onder de vleugels van Andries Jonker prima om te kunnen gaan met inpassen van jonge, talentvolle spelers, en deze te begeleiden naar een volgende stap in hun carrière. Correia start dit jaar nog met de opleiding UEFA-PRO

Tamerus

Gertjan Tamerus is met HFC bezig aan een ijzersterk seizoen. Met name na de coronastop draait de Koninklijke op volle toeren.

Hij speelt met HFC in een 5-3-2-systeem en pakte heel veel punten in topduels en liet in duels met – op papier- mindere goden soms punten liggen. HFC presteert boven verwachting en is nummer twee in de Tweede Divisie. Zijn doel was om van HFC een geoliede machine te maken.

Tamerus startte na zijn actieve periode als speler als jeugdtrainer bij de Koninklijke HFC, waar hij ook hoofd opleidingen is geweest. Vervolgens heeft hij als jeugdtrainer gewerkt bij FC Utrecht en Ajax en was hij assistent-trainer bij Telstar.

Op dit moment is Gertjan hoofdtrainer bij Koninklijke HFC in combinatie met een functie in de jeugdopleiding van Ajax.

De uitgangspunten bij balbezit zijn dynamisch aanvallen, veel positiewisselingen en lopende spelers. Bij balbezit tegenstander hoog en energiek druk zetten.

Mocht de tegenstander onder de druk uit kunnen spelen, dan zal er collectief moeten worden verdedigd. Koninklijke HFC heeft veel talentvolle jeugdspelers en sommigen hebben op jonge leeftijd al hun debuut gemaakt. Hij heeft nog een contract voor een seizoen en wil zich volgend jaar gaan opgeven voor de UEFA-PRO-opleiding.

Tekst: Peter Brink
Foto Anthony Correia: 1963-pictures.nl
Foto Gertjan Tamerus: Pim Hols