IJmuiden door zege op VEW naar finale O-23 Cup (incl. video)

De twee finalisten van de ViH O-23 Cup zijn bekend. Op 10 juni neemt United/DAVO het op tegen IJmuiden. Gisteravond versloeg het elftal van trainer Jeffrey van der Steen VEW met 2-0. Het was een enerverend duel.

De bezoekers uit Heemstede begonnen de wedstrijd uitstekend. Met schitterende crosspasses werd de verdediging van IJmuiden bestookt en had de thuisploeg de handen vol aan vleugelaanvallers Jeroen Veltenaar en Thies Christjans. De eerste grote mogelijkheid werd echter gecreëerd door een te zachte terugspeelbal, waarna IJmuiden-doelman Tom Hoogendijk over de bal maaide. Tot grote ontsteltenis van VEW hobbelde de bal via de paal tot hoekschop.

Halverwege de eerste helft leek VEW wat uitgeraasd. IJmuiden kwam beter in de wedstrijd en werd voor het eerste gevaarlijk door Milan van Essen. De spits zag zijn kopbal tegen de rug van een tegenstander van baan wijzigen. Even later was Bob Schol gevaarlijk, maar zijn schot was te zacht. Diezelfde Schol opende wel de score. Op de rand van het strafschopgebied mocht hij aanleggen voor een vrije trap. Met een laag en geplaatst schot liet hij VEW-doelman Freek Bouten kansloos.

Ondertussen liepen de gemoederen soms hoog op. Zo maakte IJmuiden-verdediger Michel Huisman een harde tackle waarvoor hij geel kreeg, waarvan VEW vond dat het een rode kaart moest zijn. Scheidsrechter Koning had zijn handen vol aan het fysieke spel van IJmuiden en het vele commentaar van de bezoekers. Het leverde een aantal onvriendelijke momenten op waarin ook de sportiviteit ver te zoeken was.

In het begin van de tweede helft probeerde VEW van alles om de verdediging van IJmuiden te verslaan, maar de laatste linie van de thuisploeg stond als een huis. Met Kay Brouwer en Jeffrey Prinsse als leiders werden vele duels gewonnen en kreeg Tom Hoogendijk niet heel veel te doen. Scheidsrechter Koning kreeg het daarentegen drukker en zag zich genoodzaakt VEW-aanvoerder David Straetemans van het veld te sturen.

Toen IJmuiden de 2-0 op het scorebord zette was het gedaan. Joshua Dominggus rondde een aanval prima af en schoot het duel in het slot. Het was alweer de zevende treffer voor de aanvaller van IJmuiden in de O-23 Cup dit seizoen. Zijn ploeg voetbalde de wedstrijd uit zonder nog kansen weg te geven en plaatste zich dus voor de finale van het talententoernooi op 10 juni.

Het gehele verloop van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

IJmuiden - VEW - Voetbal in Haarlem
IJmuiden is finalist van de ViH O-23 Cup finale!