O-23 Cup

DSOV en Olympia Haarlem spelen gelijk in vermakelijk O-23 duel

In poule D van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup stonden gisteravond DSOV en Olympia Haarlem tegenover elkaar. Beide teams gebruikten de mogelijkheid om dispensatiespelers te gebruiken. Deze spelers waren belangrijk tijdens het 3-3 gelijkspel, maar ook de talenten lieten van zich spreken.

Onder leiding van scheidsrechter Luke Brandt werd er stipt om 20.00 uur afgetrapt. Olympia Haarlem startte voortvarend en werd via de snelle zijkanten gevaarlijk. DSOV-doelman Lars van Santen zag een poging over zijn doel vliegen en pakte een ander schot. Na twintig minuten greep de thuisclub de leiding. Mike Speelman kon in buitenspelpositie de 1-0 maken. Vlak daarna was het Tim Schoenmaker die de 2-0 op het scorebord kon zetten.

DSOV - Olympia - Voetbal in Haarlem
Het regende soms hard tijdens DSOV – Olympia Haarlem.

Vlak voor rust was alle aandacht weer gericht op DSOV-speler Mike Speelman. Van zo’n 40 meter probeerde hij de Olympia-doelman te passeren. Zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal. Direct daarna bracht Marlon Burggraaf de spanning terug in de wedstrijd. Na een uitstekende pass van Donovan Mijnals kon de begaafde middenvelder afwerken. Op slag van rust moest de doelman van DSOV nog optreden na een hard schot van Mijnals, maar de rust werd bereikt met een 2-1 stand.

Na de rust speelde het duel zich in eerste instantie veel af op de helft van DSOV. Olympia Haarlem probeerde de gelijkmaker te maken, maar op een knap afstandsschot van Önder Ceylan na werd de ploeg niet gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg Tyrone Carolina twee grote kansen, maar beide pogingen verdwenen aan de verkeerde kant van de paal. Fabian Bonke raakte daarna de lat.

Donovan Mijnals kreeg tien minuten voor het einde zijn beloning voor het harde werken. Na een mooie solo schoot hij de 2-2 in de verre hoek binnen. Olympia Haarlem leek daarna zelfs de overwinning te grijpen toen Ozan Gocen de 2-3 maakte. Echter kreeg het duel een staartje toen DSOV in de laatste minuut een strafschop kreeg. Fabian Bonke verzilverde de buitenkans en zorgde voor de 3-3 eindstand.

Maurice Haverbusch was tevreden over het spel van zijn DSOV. “Ik ben zeer trots op de prestatie van de vijf a-junioren en dan met name op die van Sven Blankert en Rik van Santen,” reageerde hij na afloop. Ook doelman Lars van Santen verdiende volgens de trainer de complimenten. DSOV stijgt naar de eerste plek in poule D van de O-23 Cup, maar de stand is vertekend. VEW heeft een punt minder, maar heeft nog twee duels tegoed. Volgende week volgt het volgende duel voor Olympia Haarlem. De tegenstander is dan ZSGOWMS.

Alle uitslagen, de stand en gehele programma tijdens de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.