O-23 Cup

HYS O-23 volgende slachtoffer van United/DAVO O-23

Na de 6-3 overwinning op HBC O-23 was HYS het volgende slachtoffer van United/DAVO. De huidige titelhouder nam het in poule C op eigen veld op tegen Haarlem Yildiz Spor. De ploeg van Sjoerd Hamann wist redelijk eenvoudig deze hindernis te nemen en werkte goed aan het doelsaldo. 7-1 was de eindstand.

De jonge ploeg van United/DAVO zette vanaf de eerste minuut vroeg druk op de bal. HYS wist hier niet direct goed mee om te gaan, waardoor er in de openingsfase al mogelijkheden kwamen. Bij de thuisploeg moest veel gevaar komen van Frencel Lewis, Ayoub Bouzia en Niels van Dellen. Het trio maakte dit ook waar. Met name Bouzia maakte indruk in de eerste helft.

Zijn voorzet vanaf de rechterkant op Frencel Lewis betekende de 1-0. Lewis kwam goed voor zijn man en tikte op fraaie wijze binnen. Bouzia kon zelf de score verdubbelen. Zijn onderscheppingen en werklust vielen echter nog meer op dan zijn assist en doelpunt. Lewis was de schutter van de 3-0, maar deze keer op aangeven van zijn doelman Thijs Hofman met een enorme trap richting zijn voorhoede. HYS kreeg nagenoeg geen kansen, maar werkte wel hard. Het harde werken zorgde richting de rust voor een opleving. Caglar Balci kreeg de bal buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en twijfelde geen moment. United/DAVO-keeper Thijs Hofman kon niet voorkomen dat de bal in de kruising belandde. De ruststand werd door een kopbal van Omer Aktas bepaald op 4-1.

Het beeld van de eerste helft werd doorgetrokken in de tweede helft. United/DAVO zette druk en HYS moest blijven knokken. Knokken was echter niet genoeg in deze wedstrijd, want de score zou nog verder oplopen. Vijf minuten na de thee mocht Mert Bayik de bal opnieuw uit zijn doel vissen. In eerste instantie redde hij goed op een vrije trap van Niels van Dellen, maar hij kon niet voorkomen dat de rebound ingeschoten werd door Aras Bayik. Later in de tweede helft zorgde Niels van Dellen en Fouad Maloul ervoor dat de eindstand op maar liefst 7-1 uitkwam. HYS was ondanks het harde werken niet opgewassen tegen dit United/DAVO.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.