Zaterdag 3e klasse A

IJmuiden revancheert zich

De start van IJmuiden was niet zoals verwacht. Een 3-1 nederlaag tegen HYS hadden de spelers en supporters niet zien aankomen. In de eerste thuiswedstrijd tegen Reiger Boys lieten zij zien dat dit een valse start was en Milan van Essen vertolkte daarin de hoofdrol. IJmuiden miste de sterkhouders Niels Stoker, Tom Hoogendijk en Delano Post.

De eerste echte kans in de wedstrijd was voor Daniel Vos van de bezoekers die IJmuiden keeper Max Wester op zijn pad vond. Daarmee hadden zij hun kruit voor de eerste helft verschoten. IJmuiden trok de wedstrijd naar zich toe en met het opportunistische voetbal wist Reiger Boys zich geen raad. In de 9e minuut tekende Milan van Essen met een intikkertje de 1-0 aan. IJmuiden ging op jacht naar meer doelpunten. Reiger Boys wist dit met kunst en vliegwerk te voorkomen.

Vijf minuten voor de rust claimde Reiger Boys een strafschop toen Daniel Vos in de zestienmeter even werd vastgehouden en licht werd aangetikt. Scheidsrechter Michael Buffing wenste daar niet aan mee te werken. Even later dacht Daan de Vries de gelijkmaker gescoord te hebben maar deed hij dat in duidelijke buitenspelpositie.

De ruststand werd dan ook 1-0 en die had hoger kunnen zijn las het vizier bij Wesley Heeres, Iw Stoianov en Milan van Essen op scherp gestaan had.

Net zoals bij het begin van de wedstrijd was de eerste kans voor Reiger Boys. Nu scoorde Daniel Vos de gelijkmaker na een fout van Sem Blok. Hiermee was de koek voor Reiger Boys weer op. De vijf minuten van Milan van Essen waren in aantocht. In de 51e minuut scoorde hij knap de 2-1 en vijf minuten later passeerde hij drie man van Reiger Boys en vond als laatste keeper Julian Koopman op zijn weg die hij de bal uit het net liet halen, 3-1. De wedstrijd was gespeeld.

IJmuiden probeerde de score verder op te voeren en met name Floyd Hille probeerde met lange ballen vanuit de verdediging zijn de buitenspelers te bereiken maar mede door de harde wind lukte dit niet. In plaats van te gaan combineren volharde IJmuiden hierin.

Zowel IJmuiden als Reiger Boys kregen nog enkele mogelijkheden maar scoren zat er deze wedstrijd niet meer in.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.