Koninklijke HFC (zat) alleen aan kop na zege op SCW

Het zaterdagteam van Koninklijke HFC heeft ook haar tweede duel gewonnen. Op eigen terrein werd SCW met 2-0 verslagen.

Koninklijke HFC is met haar zaterdagtak een nieuwe weg ingeslagen. Waar de afgelopen jaren spelers op leeftijd, of die een treetje lager wilden voetballen, het basiselftal vormden speelt nu de jeugd de hoofdrol. Met een grote selectie wordt er elke week een selectie gemaakt voor spelers die uitkomen in de landelijke O-21 competitie. De andere spelers komen in die week uit in de zaterdag derde klasse. Een week later ziet de selectie voor beide teams er weer heel anders uit. Deze constructie is gemaakt om meer spelers de kans te bieden om de stap te maken naar het eerste elftal wat uitkomt in de Tweede Divisie.

Zaterdag was te zien de jeugd genoeg kwaliteit in huis heeft aan de Spanjaardslaan. De bezoekers hadden dan wel meer ervaring maar HFC bepaalde zeker in de eerste helft het spelbeeld. Het resulteerde na een kleine twintig minuten in de 1-0. Mitchel Honcoop werkte een vrije trap van Storm Holtkamp achter SCW-doelman Neal Wessel. Zo’n tien minuten later combineerde HFC het strafschopgebied van de bezoekers binnen. Uitblinker Mano Beekveldt zag Wessel zijn schot met zijn voeten pareren. Niet lang hierna werd SCW voor het eerst echt gevaarlijk. Rico Strampel stuurde Patrick de Lange diep. De aanvaller dacht doelman Xander Kramer met een boogbal te passeren maar de sluitpost tikte de bal prima over het doel.

In het tweede bedrijf verslapte HFC iets waardoor SCW er iets meer uit kon komen. Jeff de Vilder kopte, na een goede voorzet van De Lange, net naast. Strampel kon uit een hoekschop vrijstaand inkoppen maar Kramer redde prima. De grootste kans was voor De Lange. De Vilder gaf vanaf de rechterkant perfect voor. Het enige wat De Lange nog moest doen was binnen tikken. Dit deed hij met rechts waar zijn linkerbeen misschien de betere keus was geweest. De bal verdween langs de verleerde kant van de paal.

Voor HFC zag Honcoop zijn inzet stijlvol gepareerd worden door Wessel. Noah van Streun schoot naast en Luc Steenkist zag zijn kopbal op Wessel eindigen. Invaller Giel Braakhuis deed vlak voor tijd wat HFC al veel eerder had moeten doen, scoren. Zo verdween het laatste beetje hoop op een punt voor SCW.

HFC is de enige nog met de volle buit na twee wedstrijden en staat bovenaan in de derde klasse. SCW vinden we terug op plek zes. Aankomende week gaat HFC naar Schalkwijk voor de topper tegen Olympia Haarlem.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.

Tekst: Danny Prinsen

Foto: Voetbal in Haarlem