Matig Olympia Haarlem verslaat Beverwijk

Olympia Haarlem gaat alleen aan kop in de zaterdag derde klasse. Het was niet best wat de Haarlemmers lieten zien op het biljartlaken aan het Henk van Turnhoutpad. Toch werd er op eigen terrein gewonnen van Beverwijk: 3-2.

De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Jeffrey van den Berg schoot naast en Hugo ter Hedde mikte te hoog. Na een kwartier kwam Olympia Haarlem op voorsprong. Van den Berg mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet. Tien minuten later verdubbelde de ploeg van Barry Tjeertes de voorsprong. Barry Loerakker trok de bal goed voor en vond Chaouki Salah welke de bal binnen werkte. Niets aan de hand zou je zeggen… Nog geen minuut later kwam Beverwijk via Kevin Scholten terug tot 2-1. Voor rust had Olympia Haarlem de score nog kunnen uitbouwen naar Faissal Benhaddi en Chaouki Salah vonden allebei Beverwijk doelman Bradley Laan op hun weg. (Tekst gaat verder onder video)

Na de rust waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers. Eerst keek doelman Ronald van der Giezen een schot van Yasini Ibrahimi nog naast het doel. Bij de tweede was het wel raak. Siebe Hoenderdos kreeg een verkeerde breedtepass van Barry Loerakker niet onder controle. Frank Commissaris wist hier wel raad mee en schoot de gelijkmaker namens Beverwijk binnen. Toch kwam het nog goed voor de thuisploeg. Ietwat gelukkig, dat wel, zag Hugo ter Hedde zijn schot iets van richting veranderd worden. Laan had geen antwoord en zag Olympia Haarlem op 3-2 voorsprong komen.

Commissaris probeerde hierna vanaf een meter of 18 zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen maar zijn schot ging hard over het doel. In de laatste minuten kreeg Emre Pinar nog twee mogelijkheden maar hij kwam eerst net een teennagel te kort om een voorzet van Van den Berg binnen te werken. Daarna draaide hij goed weg bij zijn tegenstander maar schoot hij net naast.

Trainer Barry Tjeertes was kort maar krachtig na de wedstrijd. “We zijn blij met de drie punten. Het was ondermaats. Op naar volgende week.”

Doordat Stormvogels een 2-0 voorsprong weggaf bij DEM en Castricum gelijk speelde tegen HYS gaat Olympia Haarlem alleen aan kop in de 3e klasse A.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem