Na zeven seizoenen is de liefde over

Na zeven seizoenen is de liefde tussen Heemstede en trainer Amir Sadydoust over. In april 2019 schreef Sadydoust nog clubgeschiedenis met zijn ploeg. Na zeven jaar 5e klasse promoveerden zij naar de vierde klasse door kampioen te worden. Vijf maanden later, een week voor de start van het nieuwe seizoen, legde de oefenmeester zijn taken neer.

De zelfstandig ondernemer kwam zeven seizoenen geleden binnen bij HFC Heemstede. Vanaf RCH maakte hij met zijn team de overstap naar Heemstede met een duidelijk doel. De club zat destijds in een slechte periode. Er moest hoognodig iets gedaan worden aan de “jongeren” en de naam van de club moest gezuiverd worden. Sadydoust zette samen met het bestuur een plan op en brachten dit samen tot waar het nu staat.

Door diverse voorvallen bedankte de trainer een week voor de start van het seizoen voor de afgelopen periode en stapte hij op. “Zoiets doe je niet zomaar en zeker niet na zeven jaar maar het vertrouwen en de voorvallen die ik had meegemaakt gaven mij geen andere keuze. De afgelopen jaren heb ik heel veel tijd gestoken in de club, het was een kindje van mij geworden. Hierdoor kan ik nu moeilijk zeggen hoe de toekomst eruit gaat zien voor mij en Heemstede” verklaarde Sadydoust aan Voetbal in Haarlem.

Op dit moment weet de oefenmeester zelfs nog niet hoe zijn toekomst als trainer eruit zal gaan zien. ” Nu moet ik eerst mijn rust pakken en de tijd nemen om alles een plaatsje te geven. Alleen dan kan ik goed nadenken over wat ik precies wil”. Er staat nog wel een gesprek tussen club en trainer gepland maar een verzoening lijkt ver weg.

HFC Heemstede moet nu met spoed op zoek naar een vervanger. Tot die tijd zal de groep geleid worden door de huidige assistent coach.