Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden recht de rug en pakt periodetitel

IJmuiden had tot dusver in de tweede periode 8 wedstrijden nog niet verloren en moest, om plaatsing voor de nacompetitie mogelijk te maken, dit in de negende wedstrijd ook niet doen. Deze klus moest in Nieuw-Vennep bij VVC geklaard worden.

Beide ploegen startten offensief. In de beginfase kregen zowel VVC als IJmuiden een mogelijkheid om te scoren, maar verzuimden dat. Daarna trok IJmuiden de wedstrijd naar zich toe en werd het eenrichtingsverkeer richting VVC-keeper Neal Wessel. Er waren de nodige kansen, maar tien minuten voor het rustsginaal viel de bevrijdende 0-1. Uit een corner schoot Niels Stoker de bal in het net. IJmuiden ging op jacht naar meer doelpunten en leek in de slotminuut op 0-2 te komen, maar het schot, vanuit een vrije trap, belandde in de handen talentvolle keeper.

Vanaf de aftrap voor de tweede helft nam VVC het initiatief. IJmuiden had geen antwoord op de offensieve daden van de thuisploeg. De terechte 1-1 van Patrick Duarte gaf VVC vleugels. Ruben Guda was een plaag voor de IJmuidense verdediging en nadat hij in de 73e minuut onreglementair geduwd werd in de strafschopgebied was een strafschop  het gevolg. Patrick Duarte benutte die: 2-1.

De wonden bij de bezoekers werden gelikt en daarna trok IJmuiden de mouwen weer op. Met nog een kleine tien minuten op de klok scoorde Floyd Hille uit een scrimmage de gelijkmaker. De ploeg van Anthony Correia verdedigde daarna het punt met verve en kwalificeerde zich daarmee voor de nacompetitie.

“Dit was een slechte wedstrijd van ons,” reageerde de trainer. “Maar goed, we hebben de nacompetitie gehaald en daar ging het om. De eerste helft speelden we super, maar de tweede helft was droevig. Waar dat door kwam? We stonden met de rust met 1-0 voor, terwijl het wel 4-0 had kunnen zijn. Dat zou een ‘makkie’ moeten zijn dan. Maar zij scoorden meteen de 1-1 en ook de 2-1. We waren gewoon te gemakzuchtig. Hé, het is prima zo. De nacompetitie is binnen, top.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan: Ap Ras