Zaterdag 3e klasse B

De Brug schiet sores van zich af bij Vlug en Vaardig

Het nieuws dat de club volgend jaar geen eigen velden meer heeft, sloeg vorige week in als een bom. Afgelopen zaterdag mocht De Brug op het veld de frustraties van zich af spelen. Vlug en Vaardig wist niet wat het overkwam en werd met 1-5 van het veld gepoetst.

De Amsterdammers werden op alle fronten afgetroefd door de Haarlemmers. Vlug en Vaardig kreeg wel de eerste kansen van de wedstrijd en kwamen na een kwartier spelen zelfs op voorsprong door Niels van Elsas. Maar binnen twee minuten trok De Brug de stand al gelijk. Een wilde hoge bal werd door de verdediging van Vlug & Vaardig niet goed verwerkt en door Duran Tuncer onhoudbaar ingeschoten.

Het gevaar van De Brug kwam in de eerste helft vooral van de rechterflank via middenvelder Marvin Wilkes en verdediger Barry Loerakker. Michiel van Tilburg leek met een sliding nog De Brug-aanvaller Mo Yahyaoui van het scoren te weerhouden, maar in tweede instantie schoot hij de bal binnen. Twee minuten begon Barry Loerakker een aanval die werd afgerond door Omer Mutlu.

Vlak na rust werd de wedstrijd definitief beslist. Een snelle aanval via de linkerkant kon van dichtbij worden binnengeschoten. Vlug en Vaardig kreeg daarna nog een paar kansjes, maar door onzorgvuldigheid en goed ingrijpen van De Brug-doelman Ronald Van der Giezen wist Vlug en Vaardig niet meer te scoren. De Brug kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een paar prima mogelijkheden en in de 82e minuut was het raak. Kutlu bracht de eindstand op het scorebord: 5-1.

Door de zege is De Brug Vlug en Vaardig tot op één punt genaderd in de derde klasse B. De Haarlemmers staan met vier punten op een twaalfde plaats.