Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden pakt in derby ticket voor nacompetitie

De tweede IJmuidense derby van dit seizoen kende helaas geen winnaar. Iets waar met name IJmuiden voorafgaand aan het duel niet aan wilde denken. Uiteindelijk maakte het door de nederlaag van United/DAVO niet uit. Ondanks een 1-1 gelijkspel tegen Stormvogels plaatste de ploeg van Anthony Correia zich voor de nacompetitie.

Snelle goals
Vanaf de aftrap van deze burenruzie toonden beide teams de aanvallende intenties. Zodra Stormvogels wilde gaan opbouwen, werden zij door IJmuiden onder druk gezet. Het spel golfde op en neer. Na een kwartier spelen leed  Rowan van Eijk balverlies, waarna IJmuiden-aanvaller Bob Schol dit buitenkansje niet liet lopen. Met een hard schot passeerde hij doelman Germain Ebbeling, 0-1.  Lang genieten van de voorsprong kon de thuisploeg niet. Vijf minuten later viel de gelijkmaker toen Tom Hoogendijk het nakijken had op een afstandsschot van Glenn Bruinsma.

Net als een week eerder tegen VVC kreeg IJmuiden het na de treffer moeilijk, maar nu hervond het zich na 10 minuten. Toen Tom Hoogendijk te ver voor zijn goal stond, leek Stormvogels op schitterende wijze op voorsprong te komen. Een afstandsschot ter hoogte van de middenlijn van Thomas Scholten belandde op de paal en tot opluchting van alles wat IJmuiden was sprong de bal het veld in waarna de verdediging orde op zaken kon stellen.

Kansen
Vlak na rust leek IJmuiden weer op voorsprong te komen. Milan van Essen stelde de in het strafschopgebied geheel vrijstaande Bob Schol in de gelegenheid te scoren, maar deze schoot hopeloos naast. Stormvogels claimde kort daarna een strafschop toen Berry Willemse een lichte duw kreeg van Jeffrey Prinsse. Scheidsrechter Beudeker zag daar, terecht, niets in.

In de daarop volgende aanval kreeg Bob Schol wederom de kans op de 2-1, maar mistte hij deze opgelegde kans. In het laatste kwart van de wedstrijd werd Floyd Hille, de enige IJmuiden-verdediger die kon opbouwen, naar de aanval gedirigeerd. Correia wilde een doelpunt forceren. Een risico, want de andere verdedigers stonden hun mannetje, maar opbouwen bleek een ander verhaal.

Slotfase
Beide teams kregen in het laatste kwartier de nodige mogelijkheden en kansen, echter bleek scoren een ander verhaal. Wederom claimde Stormvogels een strafschop na vermeend hands in het strafschopgebied door Jordi de Man en even later voorkwam Tom Hoogendijk met een miraculeuze redding een doelpunt voor de bezoekers. Het hard werkende IJmuiden leek een veldoverwicht te hebben tegen de goed voetballende bezoekers. Na een aanval over meerdere schijven gaf Mike Kries voor op Wesley Heeres die naast schoot. De laatste kans was voor de thuisploeg. Uit een corner van Bob Schol kopte Wesley Heeres tot opluchting van de bezoekers op de paal.

De 250 toeschouwers zagen een leuke derby met dank aan scheidsrechter Beudeker. Die liet veel toe, waardoor het een echte derby kon worden en hij geen enkele kaart hoefde te trekken. De trainers Anthony Correia en Sjaak Lettinga konden beide vrede hebben met dit gelijkspel. Stormvogels was al zeker van deelname aan de nacompetitie, maar na afloop werd duidelijk dat ook IJmuiden mee gaat doen om promotie naar de tweede klasse.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras