Gelukkig DSOV heeft titel in eigen hand

Ongekend spannend was het tot zondagmiddag pakweg vier uur aan de kop van de tweede klasse C. DSOV uit Vijfhuizen en het Haagse VUC deelde de koppositie met een even aantal punten en een even sterk doelsaldo. VUC raakte in de slotfase de grip op Teylingen kwijt en verloor met 3-4. Het ervaren DSOV deelde de punten met het fysieke TAC ’90 en gaat met nog één wedstrijd op de agenda met een punt voorsprong aan kop. Een gelijkspel dat aanvankelijk voelde als een nederlaag, bleek een hele zoete.

Vuurwerk
Heel Vijfhuizen was uitgelopen om hun DSOV te steunen in de laatste thuis wedstrijd voor het alles beslissende slot van volgende week. Dat de titel vandaag niet verdeeld zou worden deerde niemand, alles werd uit de kast getrokken. Zo was er naast een spetterende vuurwerkshow, rookpotten en vele rood-witte merchandise ook een DJ aanwezig om het grote getale opgekomen publiek voor de wedstrijd al in de juiste stemming te brengen. Dat al deze extra’s behalve het publiek ook de strijdvaardige spelers van DSOV goed gestemd hadden bleek al in de tweede minuut. Een lange bal naar voren kwam voor de voeten van de ervaren Noorman. Hij wist met een subtiele voetbeweging Bianco Carolina te bereiken. Nadat Carolina het strafschopgebied had bereikt en hij zijn tegenstander had uitgekapt, plaatste hij de bal met zijn linkervoet in de verre bovenhoek, 1-0.

Na de openingsgoal van DSOV nam TAC’90 brutaal de overhand in het spel. Meerdere malen moest de uitstekend keepende doelman Jessie Molenaar ingrijpen als de voorwaartsen van TAC ’90 voor zijn neus verschenen. Vooral aanvoerder Labordus was een grote plaag voor de Vijfhuizense verdediging. Na een ruim half uur was het wederom Labordus die scherper was op een bal van achteruit. Na een vlugge actie kwam hij oog in oog met Molenaar, die zijn ploeg op wonderbaarlijk wijze op de been hield.

Onschadelijk
DSOV wist maar mondjesmaat het doel van TAC ’90 te vinden. Pas vlak voor rust wist Martijn Nelis weer gevaarlijk te worden. Hij zag echter zijn inzet net over het doel van Giovanni Spaan verdwijnen. Zowel Nelis als Joey Carolina kenden een lastige middag. De beide vleugelverdedigers van TAC’90 wisten de ervaren aanvallers regelmatig vroegtijdig onschadelijk te maken.

Na de thee veranderde het wedstrijdbeeld niet. TAC ’90 stoomde richting het doel van DSOV en de Vijfhuizenaren wisten het begrip verdedigen naar een hoog level te brengen. Een kleine tien minuten na rust had invaller Filip Deri  aan alle twijfel een eind had kunnen maken toen hij een doorgeschoten corner bij de tweede paal binnen had geschoten. Zijn inzet miste echter kracht en kon worden uitverdedigd. Het leek helemaal een totale deceptie te worden toen TAC ’90, na een ruim uur, op gelijke hoogte kon komen. Jeffrey Ramkisoen wist na zijn actie de bal in de loop mee te geven van Rafik El Ousrouti die op zijn beurt doelman Molenaar passeerde. Op dat moment stond concurrent VUC met 2-3 voor op bezoek bij Teylingen, de nummer 6.

Strafschop
De druk van de Zuid-Hollanders nam alsmaar toe en DSOV snakte naar het laatste fluit signaal. Een zucht van opluchting slaakte op sportpark Zijdewinde toen de warrig fluitende arbiter Van Loenen op zijn fluit blies voor buitenspel. Na een fout op het middenveld maakte Joey Carolina in zijn eigen strafschopgebied een keurige sliding op de bal, echter met teveel risico. Scheidsrechter Van Loenen besloot te fluiten en wees naar de stip. TAC ’90 kreeg waar het recht op had en benutte de penalty feilloos via Ramkisoen, 1-1. Op het moment dat Ramkisoen aan mocht leggen voor de strafschop werd onder de supporters duidelijk dat VUC alsnog had verloren van Teylingen en klonk het ‘wij worden kampioen’ luidkeels. Een waar dorpsfeest brak los na het laatste fluitsignaal, waarmee bewezen is dat als koploper gelijkspelen niet altijd negatief hoeft te zijn.

In de jacht naar de begeerde titel in de tweede klasse C, heeft DSOV nog 1 horde te nemen. Op de allerlaatste speeldag van het seizoen 2017/2018 gaat de ploeg van captain Bianco Carolina op bezoek bij middenmoter DOSR, dat op geen enkele manier dit seizoen nog kan verlengen. Bij winst is de ploeg van trainer Bart Jansen kampioen en speelt het volgend jaar in  de eerste klasse.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Justin Luiten
Foto: Simone Slot