Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden geeft 2-0 voorsprong uit handen

Zaterdag stond het duel tussen IJmuiden en Koninklijke HFC op het programma. De thuisploeg kwam op voorsprong maar in het laatste kwart van de wedstrijd ging het toch nog fout.

In de wedstrijd tegen Koninklijke HFC kwam IJmuiden na vijf minuten op voorsprong. Voor een lichte overtreding in het strafschopgebied gaf scheidsrechter Beudeker een strafschop. Delano Post liet Pim Quaars kansloos. Tien minuten later leek HFC op gelijke hoogte te komen maar het schot van het 16-jarige talent Nick Baltus werd door Tom Hoogendijk gepareerd. IJmuiden kreeg hierna enkele mogelijkheden om te scoren maar de spelers gingen zonder resultaat voor eigen succes. Ook HFC kreeg mogelijkheden maar zij kwamen niet verder dan de 16-meterlijn.

Direct na rust kreeg HFC de kans op de gelijkmaker maar Nick Baltus wist Tom Hoogendijk weer niet te passeren. Daarna kwamen er kansen voor IJmuiden maar Pim Quaars wilde niet capituleren. Toch kwam de thuisploeg in de 65e minuut op 2-0 nadat Joshua Dominggus vanaf de linkerkant het stafschopgebied inging, strak afgaf op Ian Hille die Pim Quaars nu wel kansloos liet.

De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar. Twee minuten later wist Pelle de Waard de 2-1 te scoren toen de bal terugkwam van de paal en hij er als de kippen bij was. HFC rook haar kans en in de 81e minuut wist Luc Steenkist in een overvol strafschopgebied te scoren, 2-2. Daarna was het nog billenknijpen voor IJmuiden maar tot het eindsignaal werd er niet meer gescoord.

Nog 2 competitiewedstrijden voordat IJmuiden de nacompetitie ingaat. Willen zij daarin enige rol van betekenis spelen dan zullen zij uit een ander voetbalvaatje moeten tappen dan in deze wedstrijd.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.