ViH start eigen voetbalclub

Haarlem is volgend seizoen een nieuwe club rijker. Voetbal in Haarlem start een eigen vereniging en gaat uitkomen in de zaterdag vierde klasse. FC ViH gaat haar wedstrijden afwerken op het braakliggende terrein van het voormalige DCO.

“Het idee is ontstaan na de Finaledag van vorig seizoen,” zegt Riccardo van der Post. “Een aantal spelers van onze All Stars vond het zo leuk om met elkaar te voetballen dat ze dat vaker wilden gaan doen. Het idee werd geopperd en is daarna een beetje door gaan sudderen.” De voorbereidingen hebben zo’n 6 maanden geduurd, maar het is officieel rond.

“We zijn op zoek gegaan naar een club waar we onze wedstrijden kunnen gaan spelen, maar dat bleek moeilijk. Daarna zijn gesprekken met de gemeente gestart. De velden van DCO in Schalkwijk liggen er nu verschrikkelijk bij, maar daar gaan we aan werken,” aldus Danny Prinsen.

De mannen achter het online voetbalplatform zijn enorm trots op deze volgende stap. “Na de Finaledag, het voetbalgala en de app is dit weer een mooie stap. Er zijn gesprekken gaande met sterke partners die onze club gaan ondersteunen. We zijn bijna rond met een trainer en dan kunnen we de eerste spelers bekend gaan maken. Die liggen al vast. Dit wordt echt heel tof.”