Barry Tjeertes wordt de nieuwe kapitein van Olympia Haarlem

Olympia Haarlem staat na dit seizoen weer op. De reus uit Schalkwijk werd in mei nog op de knieën gedwongen toen bleek dat er niet genoeg spelers voor een eerste elftal op zondag waren. Ook een eerste zaterdagteam was niet meer mogelijk. Die gebeurtenis wil de club snel vergeten en voor seizoen 2018/2019 heeft Olympia aan de hand van de nieuwe hoofdtrainer Barry Tjeertes grootse plannen.

Volgend seizoen gaat Olympia Haarlem starten met een nieuw zaterdagelftal om daarna zo snel mogelijk door te groeien tot het niveau van een stabiele tweedeklasser. “Voorzitter Johan Snoeks belde me op met de vraag of ik een keer met hem om de tafel wilde,” vertelt Barry Tjeertes aan Voetbal in Haarlem. “Zijn verhaal klonk goed. Ik kan een nieuw elftal gaan beginnen. Zelf spelers aantrekken en het team vanaf het eerste moment gaan vormen. Het complex en de mogelijkheden trekken mij erg aan.”

“Olympia Haarlem heeft door onder andere de grootte van de jeugdopleiding, maar ook het complex veel potentie. Samen met een paar andere mannen ga ik proberen de club weer op de kaart te zetten,” vertelt hij ambitieus. De nieuwe hoofdtrainer is nog niet in het bezit van de benodigde papieren, maar ook daarmee krijgt hij steun van de Haarlemse club. Ze gaan een samenwerking aan voor drie seizoenen. Vanaf september zal Tjeertes tevens stage gaan lopen bij Excelsior Rotterdam om via die manier versneld zijn diploma te halen.

Tjeertes is op dit moment nog aanvoerder van zondag derdeklasser United/DAVO, maar stopt daar dus aan het einde van dit seizoen. “Ik heb open kaart gespeeld naar de mensen die voor mij belangrijk zijn binnen de club, zodat Sjoerd Hamann (de hoofdtrainer, red) weet wat er ging gebeuren.” Dat er uiteindelijk spelers overstappen naar het nabij gelegen Olympia Haarlem valt te verwachten. “Maar ik ga niet lopen hengelen,” zegt hij.

“Ik heb de afspraak gemaakt met United/DAVO dat ik zelf geen spelers ga benaderen. Arjen Boelens heeft inmiddels wel aangegeven mee te gaan naar Olympia, omdat hij hier de mogelijkheid krijgt zijn eigen krachthonk in te delen en vanuit daar te gaan werken als personal trainer.” Hier en daar heeft Tjeertes al de vraag aan spelers gesteld of ze interesse hebben in een overstap naar zijn nieuwe elftal. “Ik denk dat er inmiddels een spelers of 9 heeft toegezegd om volgend seizoen bij ons te komen voetballen.”

Olympia Haarlem was niet de enige club die interesse had in de diensten van de 26-jarige Haarlemmer. Ook VSV was op de markt om Tjeertes te contracteren. “Nadat bekend werd dat de huidige trainer daar vertrekt, kreeg ik al snel een telefoontje uit Velserbroek. Er zijn gesprekken geweest, maar het plaatje bij Olympia Haarlem klopt gewoon. Hierin zie ik op dit moment meer uitdaging,” besluit hij. En dus keert Olympia Haarlem volgend seizoen terug in het standaardvoetbal.