O-23 Cup

Hillegom verslaat SCW in tweede helft

Hillegom heeft dinsdagavond haar tweede overwinning behaald in de Voetbal in Haarlem O-23 Cup. Na rust werd het Rijsenhoutse SCW met 5-0 verslagen. Niels van Dooren scoorde twee maal voor zijn ploeg.

Beide ploegen begonnen fel en energiek aan het duel. Het tempo was hoog en er werd gestreden voor elke meter. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld, echter werden de teams niet heel gevaarlijk in het eerste kwartier. De eerste echte kans was voor Niels van Dooren, maar de aanvaller vond SCW-doelman Keby van Dool op zijn weg. Voor SCW schoot Toby Correia maar net naast. Hillegom probeerde via snelle uitbraken het doel van SCW te bereiken, maar het vizier van Wessel Griekspoor en Van Dooren stond nog niet op scherp. Jeff de Vilder probeerde het een paar keer van afstand, zonder geluk.

Van dit duel is een serie foto’s gemaakt. Deze beelden zijn te bekijken én te bestellen op onze fotopagina.

Het tweede bedrijf kreeg een heel ander spelbeeld. Hillegom controleerde de wedstrijd. Met vlotte aanvallen werd langzaam maar zeker de verdediging van SCW kapot gespeeld. Dit resulteerde na 5 minuten in het eerste doelpunt voor de thuisploeg door Joris van Dongen. De aanvaller was de hele wedstrijd een plaag voor de SCW-verdediging. Diezelfde Van Dongen ontliep tien minuten later buitenspel en kon afleggen op Niels van Dooren welke simpel de 2-0 kon binnen tikken. In de laatste twintig minuten was de koek echt op bij SCW. Hillegom profiteerde hiervan en kon via Menno van Gurp, Niels van Dooren en Toine Evers uitlopen naar 5-0. Het hadden er nog een paar meer kunnen zijn, maar doelman Van Dool hield met een paar prima reddingen de schade nog enigszins beperkt.

Hillegom-trainer Erwin Boekstijn was tevreden na afloop. “Zeker over de tweede helft. De eerste helft stond het niet. Mede door de jeugdigheid van het elftal. In de rust hebben we wat omzettingen gedaan en de organisatie beter neergezet. Dan zie je dat je de tweede helft veel beter bent.” Zijn collega van SCW, Johan Peper, was ondanks de ruime nederlaag niet ontevreden. “De eerst helft hebben we prima meegedaan. Na rust hadden we wat jongens met pijntjes en ze worden moe. Dan zie je dat je overlopen word. Maar we hebben genoeg goede dingen gezien. Prima wedstrijd. Fel maar fair.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.