O-23 Cup

Velsen met grote moeite voorbij Alliance ‘22

Nieuwkomer Velsen is de ViH O-23 Cup begonnen met een zege. In poule D werden de talenten van Alliance ’22 met 4-3 verslagen. Ondanks dat de bezoekers lange tijd met een man minder stonden, viel de beslissing pas in de slotfase.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Aller legden beide teams een heerlijk duel op de mat. Met prima combinatievoetbal werd geprobeerd een weg te vinden naar het vijandelijke doel. Voor de neutrale toeschouwer was het geregeld een lust voor het oog. Twee spelers vielen op. Guus Rijs bemoeide zich met iedere Velsense aanval, terwijl Folkert de Freeze de lijntjes uitzette bij Alliance ’22.

Halverwege de eerste helft brak Alliance ’22 de wedstrijd open. Een voorzet van rechts werd door Tobias Kuhlmann tot doelpunt gepromoveerd. Niet lang daarna viel eerst de gelijkmaker, direct gevolgd door de 1-2. Guus Rijs zette, ondanks hands, de 1-1 op het scorebord. Enkele momenten later zorgde Kuhlmann met zijn tweede van de avond voor de 1-2. Zijn kopbal was onhoudbaar voor Nino Pels, de doelman van Velsen. In het restant van het eerste bedrijf zocht het elftal van Marcel Looij de gelijkmaker, maar Hugo Klerkx stond een puik duel te keepen.

Direct na de rust was de 2-2 daar. Bastiaan Scholten werkte een voorzet van Daan Seppenwoolde binnen. Echter kwam Alliance ’22 voor de derde keer op voorsprong. Drie minuten na de gelijkmaker gleed Job van Saase de bal van dichtbij binnen: 2-3. Daarna kantelde de wedstrijd, maar dat kwam met name doordat Alliance ’22 met een man minder verder moest. Door diverse blessures was trainer Rutger Leeuwe door zijn wissels heen.

Het leverde een uur lang een waar gevecht op. De voorsprong van de bezoekers werd al snel tenietgedaan door een fraaie treffer van Bastiaan Scholten op aangeven van Rijs. Maar de 4-3 zou pas in de slotfase vallen. Alliance ’22 knokte zich een slag in de rondte en kreeg met scherpe uitbraken kansen op een nieuwe voorsprong. De uiteindelijke 4-3 van Luuk Kropman hing al een tijdje in de lucht, maar voor de bezoekers was het een bittere pil na een uitstekend duel.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.