Topklasse zondag

Kon. HFC sluit aan bij middenmoot Topklasse

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Koninklijke HFC zondag weer drie punten aan het totaal toegevoegd. De Haarlemmers waren de tweede helft een stuk gevaarlijker dan JVC Cuijk. Bij HFC maakte Donny Verdam zijn rentree na drie wedstrijden schorsing en was Gertjan Tamerus nog geblesseerd.

De vier doelpunten kwamen pas in de tweede helft tot stand. In de eerstle helft leverde een vrije trap van Jeffrey Sam-Sin bij de tweede paal het grootste gevaar op, maar Carmelia hielp de JVC doelman tot twee keer toe door de bal van de lijn te halen. Ook Hidde Prijs kreeg nog een grote kans, maar de ruststand was hetzelfde als waarmee de wedstrijd was aangevangen: 0-0.

Na rust was het HFC van Pieter Mulders een stuk gevaarlijker. Kansen waren er genoeg en dus was het wachten op het eerste doelpunt. De ban werd na bijna een kwartier spelen in de twee helft gebroken door Mike van den Ban. Hij kreeg vrije doorgaan naar het JVC doel en schoot beheerst binnen.

De Koninklijke liep het laatste deel van de wedstrijd verder uit op JVC Cuijk. Rachid El Yaakoubi maakte twintig minuten voor het einde de tweede na een mooie individuele actie. Invaller Wessel Boer scoorde vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zijn eerste doelpunt voor HFC met zijn hoofd. Een andere invaller, Wouter Haarmans, was goed voor het slotakkoord door de 4-0 binnen te tikken na een mooie actie van Van den Ban. Een heerlijke overwinning voor HFC dus, echter was het enige smetje op de middag de op het oog ernstige blessure voor middenvelder Bart Nelis.

Door de overwinning sluit Koninklijke HFC weer aan bij de middenmoot in de Zondag Topklasse. De Haarlemmers staan achtste na acht speelronden. Aanstaande zondag wacht het uitduel met HSC ’21.

(Foto: gelderlander.nl)