Topklasse zondag

Kon. HFC zonder punten weg uit Rosmalen

Er zijn van die wedstrijden waarvan je het idee hebt dat alles tegen zit. Een scheidsrechter die een wedstrijd niet aanvoelt, tweede ballen die constant door de tegenstander worden opgevangen en je team dat niet brengt wat het normaal gesproken wel kan brengen. De wedstrijd tegen en bij OJC Rosmalen was zo’n wedstrijd voor Koninklijke HFC.

In de eerdere wedstrijden van dit seizoen werd al duidelijk dat OJC Rosmalen geen speltakel biedt. Een tegenstander ontregelen is met regelmaat belangrijker dan zelf knap voetbal op de mat leggen. Trainer Mulders liep zich daar langs de lijn erg druk om te maken, temeer omdat de scheidsrechter van dienst er totaal niet tegen op trad.

Bij HFC ontbraken Tamerus door een blessure en Verdam door een schorsing. De eerste helft was van beide teams niet best. Beiden waren slordig in de passing en kwamen eigenlijk niet verder dan tot twintig meter van het vijandelijk doel. Toch was het OJC Rosmalen dat de rust in ging met een voorsprong. De Haarlemse keeper Boks wist vlak voor rust een schot tegen te houden, maar enkele momenten daarna lag de bal toch achter hem in het net. Een hoekschop werd kort genomen en daarna van de rand van het strafschopgebied door Chraou netjes binnen geschoten.

De tweede helft probeerde HFC een tandje bij te schakelen, maar het bleef niet goed. Pas na een uur spelen kreeg HFC de eerste echte kans. El Yaakoubi nam een voorzet direct op z’n schoen, maar zonder het gewenste resultaat. In de allerlaatste minuut kregen de Haarlemmers nog een prima kans op een gelijkspel, maar keeper Van Boxtel stond op de goede plaats. En zo beleefde Pieter Mulders en zijn groep een droevige middag. Het debuut van Wessel Boer was wel een lichtpuntje.

Zo zakt Koninklijke HFC na twee nederlagen toch weer op de ranglijst. Een plek bij de bovenste zeven is het doel, maar op dit moment vinden we de ploeg terug op plek elf. Het is wel duidelijk dat in de Zondag Topklasse de middenmoot heel groot is. Tussen nummer vier VVSB en nummer twaalf SWZ Boso Sneek is het gat slechts zes punten. Aanstaande zondag speelt Koninklijke HFC thuis tegen JVC Cuijk.