Topklasse zondag

Kon. HFC trekt middenvelder Jacob Noordmans aan

Jacob Noordmans speelt volgend seizoen in het shirt van Koninklijke HFC. De middenvelder komt over van zaterdag Topklasser ONS Sneek. Het HFC-elftal voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm.

Noordmans - Voetbal in Haarlem
Jacob Noordmans speelt volgend seizoen bij Kon. HFC. (Foto: MJFotografieHv)

De 26-jarige Noordmans was de afgelopen jaren een van de sterkhouders bij ONS in Sneek. Zijn vertrek naar onze regio heeft te maken met werk. “Ik ben van plan om naar Haarlem of Amsterdam te verhuizen”, aldus Noordmans tegen het Haarlems Dagblad. In 2014 rondde hij zijn studie bedrijfskunde af, maar in het Noorden zijn maar weinig banen te vinden. In onze regio moet dat beter lukken en dus is de stap naar een andere voetbalvereniging een logisch gevolg.

Begin januari liet de technisch begaafde speler weten dat hij ging vertrekken bij ONS Sneek. Koninklijke HFC en het Amsterdamse AFC informeerden bij de speler. “Ook AFC nam contact op, maar bij HFC kreeg ik een beter gevoel.” Sander Vink is namens de Haarlemmers content met de nieuwe aanwinst. “We werden via via getipt dat hij richting Amsterdam ging verhuizen”, aldus het bestuurslid. “We hoorden louter positieve verhalen over hem. Jacob is behalve een goede voetballer ook een leuke gozer.”

De middenvelder wordt omschreven als een technicus die het vooral moet hebben van zijn spelinzicht. Fysiek is hij niet de sterkste, maar aan de bal komen zijn kwaliteiten tot uiting. Noordmans speelde in zijn jeugd bij Cambuur in Leeuwarden en kreeg de kans in het eerste elftal. Tot een contract kwam het echter niet, waarna hij besloot bij ONS Sneek te gaan voetballen. Vier jaar geleden wonnen de Snekenaren de hoofdklasse.

Eerder werd Kevin Sterling aangetrokken door de Haarlemse Topklasser. Daar tegenover staat het vertrek van Mike van den Ban, Donny Verdam, Hidde Prijs, Rachid el Yaakoubi en Mathieu Christianen. De nieuwe trainer Ted Verdonkschot heeft nog wat werk aan de winkel.