Overig

Ex-internationals winnen van Kon. HFC dankzij sterk eind (fotoserie)

Makkelijk verliep het duel niet voor de oud-internationals van de KNVB. De Legends van Koninklijke HFC waren zeker de eerste helft de gevaarlijkere partij, maar na een groot aantal wisselingen tijdens de rust trokken de oud-profs uiteindelijk toch aan het langste eind. De treffer van Ronald de Boer was het hoogtepunt van het duel.

Het elftal van de ex-internationals kende wederom grote namen als de broers De Boer, Simon Tahamata, Richard Witschge en Pierre van Hooijdonk. Het vooraf aangekondigde debuut van John Heitinga en Khalid Boulahrouz werd niet gemaakt, want beide spelers waren niet aanwezig. De selectie van Koninklijke HFC werd gekenmerkt door jonge talenten als Bram Verhage, Dani Kirchoff en Ilias Bronkhorst, maar ook door oudgedienden als Pascal Kamp en Jurjen Bettink.

De thuisploeg zette de eerste helft de toon. De bal ging vrij eenvoudig rond en als snel kon de score worden geopend. Jurjen Bettink kon van een meter of tien hard uithalen en lied oud-Ajax-doelman Dennis Gentenaar kansloos. Even later kregen de ex-internationals een strafschop. Pierre van Hooijdonk legde aan, maar gleed uit. Penaltykiller Bram Verhage maakte zijn reputatie weer waar en pakte de bal klemvast. HFC toonde de eerste helft fitter te zijn, maar verzuimde de score te verdubbelen.

In de rust besloot HFC-trainer Gerrit Peys zijn complete elftal te vervangen. De leeftijd klom daardoor omhoog, terwijl bij de oud-profs fitte spelers als Martijn Reuser en Denny Landzaat in het veld kwamen. Vooral deze laatste bleek belangrijk. Gedreven als altijd greep hij de macht op het middenveld en bleek er voor HFC weinig meer in te zitten. Pierre van Hooijdonk tekende voor de gelijkmaker, Martijn Reuser schoot beheerst de 1-2 binnen en het slotakkoord was voor Ronald de Boer. De stylist verschalkte de HFC-doelman met een geweldige stift.

Na de 4-2 zege van HFC een jaar eerder, ging de beker dit jaar weer mee met de ex-internationals.

Nieuwjaarswedstrijd - Voetbal in Haarlem
Pierre van Hooijdonk nam alle tijd voor de jeugd. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Jurjen Bettink scoorde voor Kon. HFC. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Jurjen Bettink zweepte het publiek op. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Ronald de Boer scoorde op magistrale wijze de 1-3. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Andwele Slory toonde geregeld zijn snelheid. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Pierre van Hooijdonk miste de eerste helft een strafschop. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Richard Witschge liet ziet nog steeds een stylist te zijn. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Denny Landzaat nam na afloop alle tijd voor de fans. (Foto: Cees van Hoogdalem)
Ronald de Boer nam de tweede helft de aanvoerdersband over van Frank. (Foto: Cees van Hoogdalem)