Jack's League

Erik Metgod wordt assistent-trainer van Gertjan Tamerus en volgt UEFA-A-cursus

Erik Metgod treedt toe tot trainersstaf HFC-1 Ex-EDO-trainer Erik Metgod staat komend seizoen op het veld bij Koninklijke HFC. Gertjan Tamerus zag Alex Geernaert als assistent vertrekken. Metgod begint met de cursus UEFA A en werkte drie jaar als hoofdtrainer bij EDO. De Haarlemmer zal Tamerus op dinsdag- en donderdagavond assisteren op het veld en op de wedstrijddagen.

Bij HFC krijgt hij te maken met het 5-3-2-systeem. Ook bij EDO liet hij zijn team in die opstelling acteren. Erik Metgod voetbalde als middenvelder en vrije verdediger voor EDO – jeugd- , Stormvogels/Telstar, Argon, ADO’20, VSV, Hilversum en Velsen.

In het verleden had hij als trainer EDO Onder-17 onder zijn hoede. Daarnaast was hij samen met Angelo Beck, trainer van Velsen Onder-19.

Ook liep hij stage bij het Velsen van Martin Haar en bij OG onder Toon Beijer. Toon Beijer is lovend over de trainer. ,, Erik is iemand met een sterk analytisch vermogen. Hij kan snel een organisatie (en de mensen daarbinnen) doorgronden onder andere door het stellen van gerichte vragen. Hetzelfde geldt voor wedstrijden en trainingen. Erik doorziet de tactische problemen van zijn team en schroomt niet in te grijpen als dat nodig is. Verder heeft hij inzicht in dynamische groepsprocessen.

Al met al een fundament voor een succesvolle trainerscarrière.” Metgod zelf zegt. ,,Ik heb me tien jaar geleden bij mijn toenmalige werkgever specifiek verdiept in de dynamiek van groepsontwikkeling en heb aan de VU een cursus talentontwikkeling en sportpsychologie gedaan.

Als trainer, maar ook in het in mijn werkende carrière als beleidsadviseur, projectmanager en opdrachtgever Sport momenteel voor de gemeente Amsterdam, is stakeholdersmanagement van groot belang. Ik kijk uit naar de samenwerking met Gertjan, de andere stafleden en de spelersgroep. Een betere leeromgeving kan ik mij niet wensen.’’

 

zzp-boekhouder