Jack's League

PEC Zwolle volgt HFC-back John Hilton, hoofdscout Mark Coonen in contact met zaakwaarnemer Boussatta

John Hilton gold ooit als een groot talent en ging uit van een leven als profvoetballer. Anno 2023 speelt hij zijn duels voor HFC en dat doet hij met verve. Zijn zaakwaarnemer Dries Boussatta is tweewekelijks aanwezig en zaterdag was hij in gezelschap van PEC-hoofdscout Mark Coonen.

Coonen was in een grijs verleden keeper bij Hoofddorp en Overbos, startte een makelaarskantoor en is sinds juli hoofd scouting bij PEC Zwolle.

Zowel in de eerste als in de tweede helft nam het gezelschap Coonen, Boussatta, gesouffleerd door Jan Ziere plaats aan de kant waar Hilton speelde.

Hilton is de zoon van een Amerikaanse vader en Braziliaanse moeder. Hij verhuisde met het gezin als tiener naar Nederland. Toen hij op 15-jarige leeftijd door Ajax werd gescout verbood het internationaal sporttribunaal CAS de overgang. Het CAS gaf gehoor aan het besluit van de FIFA.

Reglementen van de FIFA schrijven voor dat talenten van buiten de EU pas vanaf hun achttiende jaar voor een Europese club mogen uitkomen. De FIFA staat transfers alleen toe als de ouders van een jeugdspeler voor hun baan zijn verhuisd. Dat was in het geval van Hilton niet bewezen, achtte de bond.

In totaal kwam Hilton als linksback tot negen wedstrijden voor de profs van FC Volendam. In speelronde één van het afgelopen seizoen maakte Hilton zijn debuut voor de ploeg van Wim Jonk in de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

TD Sander Vink werd geconfronteerd met het bezoek van de PEC-scout. ,,PEC zeg je, oh dan maak ik me niet meteen zorgen.’’

 

boekhouder amstelveen

Ex-HFC-keeper Duke Verduin speelt al in Zwolle en doet dat, alhoewel hij nu geblesseerd is, naar behoren. ,,Duke speelde zijn eerste wedstrijd met het eerste elftal in de voorbereiding tegen Heerenveen. Dat was een grote stap dus er werd hem gezegd bij balbezit de bal naar voren te schieten.

Heerenveen zette vol druk op Duke, hij kapte nog even en speelde via een crosspass langs vele benen onze nummer 6 vrij. Toen werd al duidelijk dat hij geen standaard keeper is.’’

Het talent heeft inmiddels een contract getekend, maar Zwolle werd wel onder druk gezet. ,,Hij heeft een zaakwaarnemer en die bracht hem naar Club Brugge dat hem ook graag wilde inlijven. Het is de bedoeling dat Duke over twee of drie jaar eerste keeper wordt en hij heeft nu echt een goed contract getekend.’’

 

Mark Coonen, met pet, wordt omring door zaakwaarnemer Dries Boussatta, met telefoon, en Jan Ziere, keeper in ruste, met sjaal.

Foto Pim Hols