Wessel Boer verkast van HFC naar IJsselmeervogels

HFC-aanvoerder Wessel Boer speelt komend seizoen voor IJsselmeervogels. De verdediger is aan een goed seizoen bezig en zijn tweejarige contract liep af.  De rooien shoppen wel vaker bij de Koninklijke. Aan het einde van vorig seizoen vertrokken Daniël van Son en Khalid Tadmine naar het rode deel van het gespleten voetbaldorp.

Middenveld

Wessel Boer is al jaren een vaste waarde voor trainer Gertjan Tamerus. Boer speelde voordat hij naar HFC kwam ook in de jeugd van VSV, maar Tamerus had hem bij HFC in de A-junioren al onder zijn hoede. Van origine is Boer een middenvelder en twee jaar geleden scoorde hij zelfs vele goals voor HFC. De Koninklijke wilde meer voetbal van achteruit en heeft een surplus aan middenvelders en zodoende werd Boer vrije verdediger in de vijfmansdefensie. Niet alleen in het veld maar ook daarbuiten, als één van de woordvoerders uit de spelersgroep, vertegenwoordigt Boer een belangrijke rol.

Naast de drie trainingen per week en de wedstrijd in het weekend had de 25-jarige ook nog tijd voor de cursus duale accountancy.

 

Leider

Erwin van der Lugt, voorzitter TC van IJsselmeervogels, kent Wessel Boer goed en is blij met de aanwinst.  ,,Wessel stond bij veel clubs al een tijdje op de radar. Hij koos er de afgelopen jaren vanwege een masterstudie Accountancy en een full-time baan echter voor om dicht bij huis te blijven voetballen.

Nu die studie nagenoeg is afgerond was hij na zeven seizoenen bij de Koninklijke toe aan wat anders. We zien hem als een fijn persoon en een intelligente voetballer, die met zijn ervaring, leiderschap en zijn opbouwende kwaliteiten van grote toegevoegde waarde voor ons kan zijn. We zijn blij en trots dat hij vanaf komend seizoen ons mooie shirt zal dragen.”

HFC zit, mits iedereen fit is, ook ruim in de verdedigers en onlangs werd ook middenvelder Jim Hulleman op twee defensieve posities uitgeprobeerd.  Hij gaf echter in een eerder stadium aan dat zo’n plek niet zijn voorkeur heeft.

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols