Zaterdag 2e klasse A

Eerste thuiswinst voor SV Zandvoort

Eindelijk heeft SV Zandvoort de punten in eigen zak kunnen steken. Het bezoekende Blauw-Wit Beursbengels, voor de wedstrijd de trotse nummer 3 van de ranglijst, was niet opgewassen tegen de Zandvoortse verdediging. De ploeg van Ted Saunier won deze belangrijke wedstrijd met 2-0.

Zandvoort trad niet compleet aan om het Amsterdamse Blauw-Wit Beursbengels te bestrijden. Bud Water is zeker drie weken afwezig en Kas de Vries blesseerde zijn hamstring tijdens een wedstrijd zaalvoetbal op de avond voorafgaan aan de wedstrijd. Trainer Ted Saunier is daar waarschijnlijk niet echt blij mee geweest.

Van meet af aan zetten de bezoekers Zandvoort zoveel mogelijk vast op eigen helft. De mandekking was scherp en Zandvoort kwam er slechts sporadisch onderuit. Bij een van die gelegenheden kreeg Jesse de Haan een dot van een kans. Echter, alleen voor de keeper, faalde de Zandvoortse goaltjesdief. Ook Nigel Berg kreeg een gelegenheid om de score te openen, maar zijn halve omhaal ging net naast het doel. Nigel Castien probeerde het met een fraaie lob. Echter werd die door keeper Yoissef El Abdallaoui vakkundig net aan over de lat getikt. Ondertussen liepen alle aanvallen van de Amsterdammers op niets uit. De Zandvoortse verdediging, onder leiding van Milan Berck Beelenkamp en een sublieme doelman Daan Kerkman, heerste en gaf in de eerste helft geen enkele doelrijpe kans weg.

Saunier wisselde in de rust twee man: Berck Beelenkamp werd vervangen door Salim Fertout en Rayan Lammers werd ingezet voor Roxy Groot. Gouden wissels achteraf, want  beide heren zouden in de tweede helft een hoofdrol gaan spelen. Een breedtepass van de gasten werd onderschept en Dani Kirchhoff stuurde Lammers de diepte in. Op volle snelheid liet hij de laatste verdediger zijn hielen zien en alleen tegenover Al Abdallaoui verzaakte hij niet. Een terechte 1-0  verscheen op het scorebord. Amper 6 minuten later werd Fertout tijdens een actie in het Amsterdamse 16-metergebied onreglementair onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd feilloos door Castien benut: 2-0. Blauw-Wit/Beursbengels probeerde te redden wat er te redden viel. Aanval na aanval werd opgezet maar Kerkman was in grootse vorm en wenste niet te capituleren.

Zandvoort speelde iets behoudender dan de vorige duels, maar dat leverde nu wel de volle buit op. “We missen Bud in aanvallend opzicht en Kas viel ook weg, waardoor we in de aanvallers wat krapper zitten,” legde Saunier uit. “We geven nog steeds vol druk, maar dat deden we altijd met vier man en nu met drie. Dan houden we iets meer controle op het middenveld. Uiteindelijk was deze zege zeer verdiend. We hadden het eerder moeten beslissen, waardoor je niet ontspannen op de bank zit. Maar goed, elke week zo winnen is ook goed.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Joop van Nes jr.