Keuken Kampioen Divisie

Telstar boekt prima overwinning

Het is Telstar gelukt de aansluiting met de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie te behouden. In eigen huis werd er enigszins verrassend met 2-1 gewonnen van de koploper van de ranglijst Go Ahead Eagles.

Met Terell Ondaan en Adham El Idrissi heeft Mike Snoei eindelijk de beschikking over het nodige gif in zijn aanval. Telstar maakte in aanvallend opzicht dit seizoen een zwakke indruk, maar tegen Go Ahead Eagles liep het lange tijd uitstekend. Met de druk naar voren en fel afjagen werd de koploper van de Keuken Kampioen Divisie bestreden. En met succes.

Al snel had de thuisploeg de score kunnen openen, maar het schot van El Idrissi werd geblokt. Korte tijd later volgde een nog grotere kans voor de spits, maar hij kreeg zijn voet niet tegen de bal. Er ontstond een leuk duel met Telstar als bovenliggende partij. De Witte Leeuwen kregen meer mogelijkheden dan de tegenstander, maar de treffer liet lang op zich wachten.

Pas halverwege de tweede helft leverde alle arbeid een doelpunt op. Kyle Scott gaf het beslissende zetje toen de bal in een enorme klutssituatie voor zijn voeten kwam. Toen Telstar daarna verzuimde de voorsprong te verdubbelen, stond het plots weer gelijk. Thomas Verheydt kopte namens Go Ahead Eagles een hoekschop binnen.

Toch zou de verlossende 2-1 nog vallen. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen kopte Toine van Huizen een vrije trap op doel. De doelman van de Deventenaren kon half redding brengen, waarna Ondaan de rebound op de paal schoot. Melle Springer stond op de juiste plek om alsnog hard binnen te schieten. Zijn inzet leverde Telstar na twee nederlagen weer het volle pond op.

Door de zege vinden we Telstar terug op de dertiende plek. Aanstaande vrijdag reist de ploeg af naar Eindhoven om het op te nemen tegen de plaatstelijke FC.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.