Zaterdag 4e klasse C

Eén helft glibberen en glijden

Arme arme Levy van Hamersveld. Na tien minuten leek hij de held van THB te worden toen de pas 17-jarige doelman knap een VSV-penalty stopte. Maar na 45 minuten moest hij al vijf keer vissen, waarbij hij bij een paar doelpunten niet helemaal vrijuit ging.

Gelukkig voor Van Hamersveld hield de scheidsrechter het na de eerste helft voor gezien – het veld werd er door de aanhoudende regen niet beter op – waardoor THB, voorlopig, een afstraffing bespaard bleef. De tussenstand is 5-0.

‘Conditioneel zijn we niet heel sterk’, wist de THB-staf vooraf al te vertellen. ‘Sommige spelers trainen hooguit één keer per maand’. Dus was het zaak voor The Haarlem Boys om scherp te beginnen. En dat deden ze. Alex Rasker joeg de VSV-defensie met zijn snelheid behoorlijk wat schrik aan en Dave Agterhof was dreigend met vrije trappen. Maar de eerste echte kans was voor de thuisploeg. VSV kreeg al snel een penalty te nemen. Wesley van der Wal ontfermde zich over de bal, maar zag Levy van Hamersveld knap redden. Niet veel later was het toch raak voor VSV. Een vrije trap van Raymond Barends slipte over het natte gras door de handen van diezelfde Van Hamersveld over de doellijn: 1-0. Niet veel later schoot diezelfde Barends vanaf ongeveer dezelfde plek de 2-0 tegen de touwen, ditmaal buiten bereik van de THB-keeper in de uiterste bovenhoek. Max Hummel mocht even daarop ook een doelpunt bijschrijven, waarna Wesley van der Wal wel heel eenvoudig de 4-0 en 5-0 scoorde.

In de rust besloot de scheidsrechter het veld nogmaals te keuren. Hij kon niet anders dan het restant van de wedstrijd af te gelasten, want door het slechte weer rolde de bal niet meer over de kletsnatte graszoden van veld 3 van De Hofgeest. Het hoofdveld was in een eerder stadium al ongeschikt bevonden. En dus mogen beide ploegen binnenkort op herhaling voor nog 45 minuten, waarbij de uitslag al min of meer vaststaat. Gelukkig voor de gasten hoeven ze maar één helftje, dus heel moe zullen ze niet meer worden. En het is te hopen voor THB dat Van Hamersveld dan zijn all-weather handschoenen aanheeft.

Tekst en foto: Marcel Akerboom