Zaterdag 3e klasse A

Olympia Haarlem haalt dubbele cijfers tegen Reiger Boys

Olympia Haarlem is nog altijd ongeslagen in de zaterdag derde klasse. Ook dit weekend werd er weer gewonnen. Reiger Boys werd met maar liefst 12-1 verslagen.

Het was het duel van de koploper tegen de rode lantaarndrager. Trainer Barry Tjeertes behoedde zijn ploeg dan ook voor onderschatting. “Vooraf dachten we dat Reiger Boys niet een hele slechte ploeg zou zijn. Ze verloren de duels telkens met een minimaal verschil. In de praktijk leek dat dus wel anders.” Al binnen de tien minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg. Uiteindelijk stond het met de rust 5-0.

“In de rust hebben we aangegeven dat we gewoon op dezelfde voet door moesten gaan. En dat hebben we gedaan. In de tweede helft zijn we er helemaal overheen gewalst.” Met een 12-1 eindstand werd Reiger Boys weer richting Heerhugowaard gestuurd.

Grote man aan de kant van Olympia Haarlem was Ogur Kaya (foto). Met zes doelpunten was hij goed voor de helft van de productie. Kaya stond op de positie van Emre Pinar welke in de belangstelling staat van diverse clubs uit binnen en buitenland. “Vandaag was een goede test om te kijken hoe het team reageert als Ogur in de spits staat. Dat ging dus wel aardig”, aldus Tjeertes. Hugo ter Hedde maakte vier doelpunten. Jeffrey van den Berg en Emre Pinar maakten het dozijn vol.

Volgende week staat het laatste duel van het kalenderjaar voor Olympia Haarlem op het programma. Dan gaat de koploper op bezoek bij United/DAVO: de derby van Schalkwijk.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.

Tekst: Danny Prinsen