Edgar Davids van vrijwilliger bij Telstar naar trainer bij SC Olhanense in Portugal

Edgar Davids gaat als trainer aan de slag bij SC Olhanense, een club die op het derde niveau in Portugal uitkomt.

Davids woont ook in Portugal en vloog exclusief voor Telstar vaak op en neer om ‘als vrijwilliger’ bij een training te assisteren. Mede door de coronacrisis ontbrak de ex-prof al enkele maanden op Sportpark Schoonenberg.

De oud-international verraste destijds vriend, vijand en wellicht ook zichzelf door aan te sluiten bij de Witte Leeuwen.

De oud-speler van o.a. Ajax, Barcelona en Juventus zat bij FC Emmen – Telstar voor het eerst op de bank. Hij moest vooral als noodverband fungeren voor als  de andere assistenten, Anthony Correia en Gertjan Tamerus,  bij een training of op een wedstrijddag waren verhinderd.

“Edgar heeft mij afgelopen zaterdag laten weten dat hij deze kans kreeg en dat hij hem heel graag wilde pakken. Daarbij heeft hij mij bedankt voor de mogelijkheden en kansen die wij hem gegeven hebben bij de Witte Leeuwen. Uiteraard wensen wij Edgar alle succes en bedanken wij hem voor zijn inbreng dit seizoen,” zegt Andries Jonker op de website van Telstar.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Davids was van 2012 tot 2014 hoofdtrainer bij Barnet FC. Davids gaf eerder al aan veel geleerd te hebben bij Telstar, maar dat zijn ambities op een ander niveau liggen. ,,Het Nederlands elftal is zeker iets voor mij. Zeker in de toekomst.”

Tekst: Peter Brink 

Foto: sctelstar.nl