DSS pakt punt en staat voor laatste finale

Forza Almere – DSS

De zondag 1 van DSS heeft dit jaar al een aantal belangrijke wedstrijden moeten spelen, maar aanstaande donderdag volgt de allerlaatste en direct ook de allerbelangrijkste. Bij winst is DSS zeker van een plek in de derde klasse volgend jaar. De Haarlemmers hebben dus alles nog in eigen hand.

Forza Almere - DSS

Gistermiddag mocht DSS afreizen naar Almere om het op te nemen tegen de plaatselijke Forza. Forza heeft de eerste wedstrijd verloren van Sporting Martinus en dus moest er gewonnen worden van de rood-groene brigade. De wedstrijd begon later dan gepland doordat er mensen bij Forza zich laat afmeldden. Vanaf de eerste minuut was het een aantrekkelijk duel. Forza en DSS gingen duidelijk voor de drie punten. Na ruim twintig minuten kwam DSS op 0-1 door Guido Weltevreden. Wederom kwam het eerste Haarlemse doelpunt op naam van hem. Valk voor rust kwam Forza langszij door een knappe goal van Michael Buth. Daarmee was de ruststand nog niet bereikt, want Frank Greuter schoot in de minuut voor rust de 1-2 binnen vanuit een vrije trap. De keeper van Forza zag er niet goed uit bij de goal. Ietwat onverdiend, maar de 1-2 stond op het scorebord.

De Almeerders pakten na rust logischerwijs het initiatief. Wederom een nederlaag zou uitschakeling betekenen. Nadat Soetekouw een overtreding maakte op keeper Kapitein van DSS, maar toch door mocht gaan, maakte hij de 2-2. Met nog ruim een half uur te spelen kon het weer alle kanten op. Forza leek aan het langste eind te gaan trekken. De doelpuntenmaker van de 2-2 zorgde na een mooie combinatie voor de 3-2. Onverdiend viel het nu niet te noemen. Dit gebeurde kort voor de negentigste minuut, waardoor de winst binnen leek. Enkel heeft DSS de laatste weken al vaker laten zien over een lange adem te beschikken. Thuis tegen DWS bijvoorbeeld scoorden de Haarlemmers de 3-1 in de 95e minuut en schakelden ze de Amsterdammers uiteindelijk uit via strafschoppen. En nu flikten ze het weer. Een corner werd knap binnen gekopt door Boogaard en zo pakte DSS een erg belangrijk punt. 3-3 was namelijk ook de eindstand.

Door dit belangrijke punt en door het verlies van Sporting Martinus staat DSS nu aan kop van deze minicompetitie. De stand is nu als volgt:

1. DSS, 2-4
2. Sporting Martinus 2-3
3. MSV ’19 2-3
4. Forza Almere 2-1

Aan een gelijkspel zou DSS niet genoeg kunnen hebben en dus moeten de mannen van Paul Bleeker winnen van Sporting Martinus. De Amstelveners schakelden eerder VV Schoten uit in de nacompetitie. DSS en Sporting Martinus spelen donderdagavond om 20.00 uur op het terrein ” ’t Rottegat” van BSM in Bennebroek.

(Foto: Herman de Wit)