NacompetitieZondag 4e klasse E

Zwanenburg gaat met vertrouwen naar Waterwijk

Afgelopen zondag verloor Mehmet Simsek’s Zwanenburg op eigen veld met 2-3 van IVV, waardoor zijn ploeg op dat moment niet promoveerde naar de derde klasse. Door de leeggekomen vrije plekken in de klassen daarboven is het echter nog niet gedaan. Lang treuren om de nederlaag hoeft niet, want morgen kan promotie alsnog bereikt worden door een zege bij Waterwijk.

“Natuurlijk was de teleurstelling groot,” begint Simsek. “Ook omdat ons tweede elftal speelde om promotie en je het seizoen toen met een mooi feest had kunnen afsluiten. Het verwerken van zo’n proces is iets makkelijker, omdat je weet dat je nog een tweede en misschien zelfs derde kans hebt om je doel te bereiken. Maar als het zondag de laatste wedstrijd was geweest, was de teleurstelling veel groter geweest. We konden nu snel vooruit kijken naar de wedstrijd in Almere.”

Tijdens de laatste training zag hij dat de ploeg nog steeds gebrand is op promotie. Er werd scherp toegewerkt naar de wedstrijd. “De motivatie is nog prima in orde.” Simsek gaat daarom het duel met vertrouwen tegemoet. “Volgens de trainer van Waterwijk is het een ploeg die conditioneel niet in orde is. Hun spits, Gary Bouwmeester, maakt bij hun het verschil. Die moet je uitschakelen. Maar ik ben een trainer die altijd uitgaat van onze eigen krachten. We moeten het zelf doen.”

Volgens bestuurslid Voetbalzaken Richard Padt leeft de wens voor promotie ook binnen de andere gelederen van de club. “Het duurt alleen wel lang,” zegt hij. “De club stond echt in vuur en vlam toen we tegen HBC moesten spelen. Daarna hebben we nog beslissende wedstrijden gespeeld tegen VVA/Spartaan, NFC en zondag tegen IVV. Het is een lang traject dat duurt en duurt. We vinden dat we die beloning ook horen te krijgen, want we hebben het hele seizoen in de top 2 gestaan. Het doel is duidelijk. Zwanenburg wil die derde klasse in.”

Foto: Het Amsterdamsche Voetbal