DSOV met titel op zak de eerste klasse in

Nog nooit kwam het Vijfhuizense DSOV uit in de eerste klasse, maar volgend seizoen gaat het toch echt gebeuren. De ploeg van trainer Bart Jansen greep ondanks een gelijkspel bij DOSR de titel in de zondag tweede klasse C. De laatste weken werden er wat puntjes gemorst, maar omdat ook concurrent VUC dat deed kon de champagne ontkurkt worden.

De wedstrijd in Roelofarendsveen ontbrandde na een kleine twintig minuten spelen. Mickey Brouwer zag een schitterend afstandsschot op de onderkant van de lat belanden. De bal kwam achter de doellijn terecht, maar het duurde even voordat de treffer werd goedgekeurd. De ontlading die volgde bij alles en iedereen van DSOV was groots.

Daarna had DSOV het duel onder controle. Trainer Bart Jansen kreeg ondertussen mee wat er bij concurrent VUC gebeurde. De gelijkmaker van DOSR in de slotminuut bleek geen waarde meer te hebben, want VUC was met 3-4 onderuit gegaan tegen KDO. De titel voor DSOV was daardoor een feit.

Na afloop brak er eerst een feest los in Roelofarendsveen. Daarna trok de kampioen naar Vijfhuizen. ‘’We zijn snel naar huis gegaan en met de platte kar door het dorp gereden. Wat een mooie bekroning van een heerlijk seizoen. In de eerste klasse gaan we zeker ook sterk meedoen,’’ aldus Bart Jansen tegenover HCNieuws.

De stand en alle uitslagen van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Simone Slot