Zondag 2e klasse C

Bloemendaal en ESTO geven elkaar niets toe

Als neutrale voetballiefhebber kom je dit seizoen bij BVC Bloemendaal behoorlijk aan je trekken. Na 15 duels staat de teller op 32 gescoorde goals en maar liefst 42 tegengoals.

Een gemiddelde van vijf doelpunten per wedstrijd dus. Vooral het aantal tegengoals roept wel wat vragen op. ’’Ik kan er niet de vinger op leggen hoe dat komt. Misschien te voorkomen door iets betere communicatie achterin,’’ dacht Jesse van der Meer die vanaf de bank begon en later in de tweede helft nog werd ingebracht.

Blunder

Alle ingrediënten waren er naar zondag. Een heerlijk lentezonnetje, twee ploegen die veel energie in het spel legden en een uitstekende leidende scheidsrechter. Dat laatste aspect werd nadrukkelijk beaamd door beide rivalen. Bloemendaal startte energiek en zag na een kwartier Koen Beeren, 1 op 1 met de keeper na een verdedigende mispeer, verzuimen de ‘’ Whites’’ op voorsprong te zetten. De lange spits stuitte op de ESTO-keeper die met zijn voet redding bracht. Vijf minuten voor rust dan toch de bevrijdende openingsgoal. De ESTO-keeper, goed op dreef, wilde de bal naar voren knallen maar schoot uiterst onhandig de bal tegen Larse van Eck aan. Die pakte het aangeboden ‘’presentje’’ dankbaar uit en bracht Bloemendaal op een op dat moment verdiende voorsprong;1-0.

Evenwicht in het duel

Na rust waren het de gasten die het initiatief overnamen en dat lag wellicht aan het feit dat Bloemendaal afgelopen donderdag het gestaakte duel tegen KDO moest uitspelen. Een duel dat ruim een week terug in de rust werd gestaakt door aanhoudende sneeuw na een 0-1 achterstand. Bloemendaal repareerde die achterstand en nam een 2-1 voorsprong maar zag in de laatste 7 minuten de gasten sneaky met een 2-3 overwinning naar Kudelstaart afreizen. Bloemendaal raakte in het tweede bedrijf het initiatief kwijt en dat zag ook spits Koen Beeren. ’’Ja, dat klopt. Het geloof en energie verdween uit ons spel na rust. Ik weet niet of dat met donderdag te maken had. Ik werd bijna niet meer bereikt helaas,’’ analyseerde de sterkhouder met gevoel voor nuance.

ESTO kwam halverwege na rust op gelijke hoogte toen de prima acterende leidsman contact tussen een verdediger van de thuisclub en een aanvaller uit Bodegraven interpreteerde als ‘’een ’gevalletje vasthouden’’ van de verdediger en dus een strafschop toekende. ESTO kwam daardoor op gelijke hoogte, bleef de overhand houden, zonder dat het nog veel grote kansen afdwong. Koen Beeren zag vijf minuten voor tijd nog een treffer door buitenspel worden afgekeurd. ’’Twijfelachtig of ik buitenspel stond. Jammer dat ie werd afgekeurd,’’ reageerde Beeren nuchter. Na het laatste fluitsignaal waren vriend en vijand het dan ook roerend met elkaar eens: een gelijkspel gaf de spelverhouding uitstekend weer in een duel met veel strijd, energie en twee ploegen die elkaar niks toegaven.