MidWest Cup

DSK en VVH strijden om plek in knock-outfase MidWest Cup

DSK en VVH stonden donderdagavond tegenover elkaar in de MidWest Cup. Even verderop stonden IJmuiden en HYS tegenover elkaar. Alleen voor HYS was de volgende ronde al een zekerheid. Zij zouden zelfs als poule winnaar deze fase afsluiten na winst op IJmuiden. DSK pakte in Haarlem de drie punten en houdt daarmee zich op de volgende ronde.

Door de overstap van VVH van de zondag naar de zaterdag gaan beide ploegen elkaar ook in de competitie tegenkomen. Een mooie generale dus in de MidWest Cup. Of iedereen het achterste van zijn tong heeft laten zien zal later moeten blijken maar er kwam wel een duidelijk beeld na de wedstrijd. DSK is een weg ingeslagen waarvan nu de vruchten geplukt kunnen gaan worden. Een stabiel team dat erg compact speelt en ook zeker kwaliteit in het team aanwezig is. Als iedereen zijn hoofd erbij houdt en blessurevrij blijft kan Swen van Kruiselbergen dit seizoen zijn werk van de afgelopen jaren gaan terugzien.

Bij VVH zag trainer Ger Boeske dat er nog werk aan de winkel is. In de wedstrijd tegen DSK leek de ploeg iets van kwaliteit ingeleverd te hebben. Of dit nog het inkomen is na lange tijd van rust of dat er grote veranderingen in de speelstijl zijn ingevoerd door de nieuwe trainer zal nog moeten blijken. Boeske is ervan overtuigd dat hij niet zijn beste wedstrijd heeft gezien en dat er zeker werk aan de winkel is. Er is dit seizoen beschikking over een aantal jongere jongens, die overgekomen zijn naar de tricolore, die de balans wellicht in de ploeg kunnen brengen.

Toeschouwers van de wedstrijd werden zeker niet verwent donderdagavond. Veelal slordig balverlies maakte het moeilijk enthousiast te worden. Na een kleine tien minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong, en hoe! Een prachtige hoge pass van Ryan Honing was lang onderweg maar kwam perfect voor de voeten van Remy Prins. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en maakte de schoonheid compleet. Hij nam de bal in 1 keer op de schoen en schoot bekeken in de verre hoek binnen. Roy de Graaf en Remy Prins kregen kansen om de score te verdubbelen maar werden gestopt door Pepijn Grijmans. Aan de kant van de thuisploeg waren er niet heel veel kansen doordat met name op het middenveld veelvuldig balverlies werd geleden. De grootste kans was voor Jeffrey Kors die zijn kopbal, uit een corner, op het aluminium hoorde spatten.

De tweede helft bracht nog minder dan de eerste 45 minuten. Een ruime tien minuten was de tweede helft bezig toen DSK dan toch op 0-2 kwam. Een goed uitgespeelde aanval over de rechterkant van het veld. Sonny van der Weijden kon aan de zijlijn alleen maar afgeven op Gio Otte die goed meeliep. Op zijn beurt hield hij goed het overzicht en bracht beheerst Remy Prins in balbezit. Prins schoot zo de 0-2 binnen langs doelman Marco van den Bogaard die Grijmans had vervangen in de tweede helft.