Bloemendaal vervolgt zegereeks tegen Olympia Haarlem

Wie naar de stand van de derde periode kijkt ziet Bloemendaal bovenaan staan. Vier wedstrijden gespeeld, twaalf punten. Tegen Olympia Haarlem leek de ploeg punten te gaan verspelen, maar een oerdomme rode kaart voor Frencel Lewis liet de wedstrijd kantelen. Bloemendaal pakte het initiatief en wist zelfs te winnen.

Bloemendaal - Olympia Haarlem - Voetbal in Haarlem
Jesse van der Meer probeert Omar Mensah voorbij te komen.

De eerste helft was het spel redelijk in evenwicht. Beide teams kregen kansen om op voorsprong te komen. Olympia Haarlem brak na een kwartier de ban. Donovan Mijnals schoot de bal via de paal binnen. Doelman De Vries van Bloemendaal was kansloos. De gasten konden niet lang genieten van de voorsprong. Tim Joon zorgde met een bekeken schot voor de gelijkmaker.

Olympia Haarlem kwam sterk uit de kleedkamer en dwong Bloemendaal achteruit. Paulo Mando speelde een sterke wedstrijd op het middenveld. Na tien minuten in de tweede helft begon hij aan een solo, maar zijn schot werd simpel door Thomas de Vries gestopt. Vlak daarna ging het mis voor het team van trainer Jeroen de Vries. Frencel Lewis kreeg een gele kaart en er volgde een opstootje. Toen het opstootje al voorbij was, gaf Lewis zijn tegenstander in het voorbijlopen nog een klein tikje na. De scheidsrechter zag dit en gaf terecht de aanvaller zijn tweede gele kaart.

De wedstrijd veranderde direct. Olympia kreeg nog wel kansjes, maar Bloemendaal rook bloed. Er ontstond regelmatig enorm veel ruimte achterin bij de Haarlemmers. Monne van Egmond kon met een paar prima reddingen zijn ploeg behouden van een achterstand, maar moest tien minuten voor het einde toch een tweede tegentreffer incasseren. De voor Joon ingevallen Sebastiaan de Bast kon simpel binnentikken na een uitbraak van Bloemendaal aan de rechterkant. De wedstrijd was gespeeld. Olympia Haarlem was niet bij machte om de thuisploeg nog pijn te doen.

Door de overwinning stijgt Bloemendaal naar de achtste plek en neemt het afstand van de onderste plekken. Nummer elf, Beemster, staat inmiddels op zeven punten. Olympia Haarlem staat op de zesde plek met een punt meer dan de Bloemendalers.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.