Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden zit in de hoek waar de klappen vallen

IJmuiden heeft het bijzonder zwaar in de derde klasse. De club staat op de elfde plek, maar de degradatiestreep is slechts twee punten verwijderd. Na de 4-1 winst vorige week in de oefenwedstrijd tegen de nummer drie in de vierde klasse UNO werd gister gehoopt op een overwinning tegen ZSGOWMS.

IJmuiden - Voetbal in Haarlem
IJmuiden heeft het zwaar in de derde klasse B. (Archieffoto)
Beide ploegen startten wat afwachtend en de eerste kans was voor IJmuiden, maar de keeper van ZSGOWMS wist de bal tot corner te tikken. Deze corner leverde een counter op van ZSGOWMS en toen de centrale verdediger van IJmuiden de fout in ging, stond de 1-0 op het scorebord. Ook de doelman ging niet helemaal vrijuit. Na 25 minuten spelen leek IJmuiden de thuisploeg onder druk te zetten, maar IJmuiden speelde erg onrustig en een reële kans viel niet waar te nemen. Dat het met rust nog maar 1-0 stond, was voor IJmuiden meer geluk dan wijsheid.

De tweede helft was nog geen tien minuten bezig of de voorstopper van IJmuiden ging de fout in. ZSGOWMS profiteerde optimaal en verdubbelde de voorsprong. De toeschouwers werden niet verwend met goed spel. Ook ZSGOWMS speelde geen beste partij, maar beschikte over meer individuele kwaliteit dan de bezoekers. Nadat in de zestigste minuut een schot op de goal een prooi leek te zijn voor de IJmuiden-keeper, raakte de bal de haren van een speler van ZSGOWMS, waardoor de bal van richting veranderde en in het doel verdween: 3-0.

Een minuut later wilde de doelman van IJmuiden de ingeschoten bal wegstompen. Dit mislukte en de bal vloog in zijn doel. De onmacht van de IJmuiden spelers droop er inmiddels vanaf en toen de IJmuiden keeper wederom de fout in ging werd de eindstand bepaald op 5-0.

De thuisploeg was niet zo goed als de uitslag doet vermoeden, maar IJmuiden creëerde vandaag maar enkele kansen en grossierde in individuele fouten. De voetbalklok is voor de IJmuidenaren van 5 voor 12 naar 4 voor 12 gesprongen. IJmuiden moet volgende week in de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit Beursbengels uit een ander voetbalvaatje tappen wil het zich veilig spelen van degradatie.

De uitslagen, de stand en het resterende programma van de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.