Zondag 3e klasse A

Bloemendaal kruipt richting koppositie

In de wedstrijd Bloemendaal – De Kennemers stond er veel op het spel. Zou De Kennemers haar ongeslagen status kunnen handhaven of zou Bloemendaal de bezoekers tot op 2 punten kunnen naderen?

Vanaf de aftrap waren de belangen goed te zien. De teams waren aan elkaar gewaagd waarbij in de eerste twintig minuten de bezoekers een licht veldoverwicht hadden. Guillaume Rijssel van De Kennemers stormde in de 21e minuut op Bloemendaal keeper Barry v.d. Brink af en schoot hard en geplaatst op doel. De doelman toonde zijn grote klasse door met zijn vingertoppen de bal te beroeren waardoor deze op de lat kwam en hiermee de 0-1 voorkwam.

In de daarop volgende aanval van Bloemendaal kregen zij een corner waaruit Tim Beeren met een kopbal doelman Dave Davidson het nakijken gaf, 1-0. De Kennemers konden slecht omgaan met deze achterstand en onderlinge irritatie was het gevolg waardoor Bloemendaal de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Vlak voor rust voorkwam Barry v.d. Brink wederom dat Guillaume Rijssel kon scoren.

Na rust zette Bloemendaal de bezoekers direct onder druk en daarmee belette zij de Kennemers een aanval op te bouwen. De razend snelle Joost v.d. Boogaard was een plaag voor zijn bewaker. Vlak na rust ging hij er als een speer vandoor en uit zijn voorzet kon Friso de Jager net niet bij de bal om de 2-0 op het scorebord te kunnen plaatsen.

Er kwamen kansen en mogelijkheden voor beide teams. Voor Bloemendaal van Koen Beeren en Joost v.d. Boogaard en bij de Kennemers voor Burak Aktas en Geoffrey Purse.

In het laatste kwartier besefte de Kennemers coach Paul de Lange dat zijn ploeg vandaag niet met 3 punten van het veld zou stappen. Mede hierdoor begon hij zich af te reageren op de sterk fluitende Brian Lampers. Dat deden zijn spelers ook en daardoor liepen Guillaume Rijssel en Hairiks Jansen tegen een gele kaart aan.

De sfeer in het veld werd grimmig. De bank van de Kennemers ontplofte toen zij meende recht te hebben op een strafschop maar iedereen rond het veld kon zien dat daar geen sprake van kon zijn. Dat deden zij vlak voor tijd weer toen Hairiks Jansen neerging in het strafschopgebied maar scheidsrechter Lampers zag ook hier geen strafschop in. In de blessuretijd kregen beide teams nog wat kansen maar scoren zat er niet in zodat na het laatste fluitsignaal het feest aan de Bergweg kon beginnen.

Na afloop waren de druiven voor Paul de Lange vreselijk zuur en toonde, door zich af te reageren op de scheidsrechter, een slecht verliezer. Trainer/coach Tim Joon van de thuisploeg was uitermate blij met de overwinning maar vond dat zijn team beter kon dan wat zij nu hadden laten zien.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.