Velserbroekse derby blijft onbeslist

Een perfecte zondagmiddag in Velserbroek met een heerlijk programma. VSV en VVH zouden gaan uitmaken wie de beste van Velserbroek zou worden. Alles was tot in de puntjes geregeld. Een heerlijk zonnetje, een op papier mooie wedstrijd en na afloop een goed georganiseerd feestje. Alleen de doelpunten bleven uit en zo bleef de derby onbeslist.

Vanzelfsprekend was voorafgaand aan de wedstrijd door de supporters weer voor een sfeeractie gezorgd. Na het eerste fluitsignaal dacht het publiek al een mooie middag tegemoet te gaan. In de derde minuut van de wedstrijd kon Moreno Blom van dichtbij een voorzet promoveren tot de openingstreffer. De grensrechter stond echter met de vlag in de lucht. VVH kwam goed weg want de meningen waren verdeeld over het oordeel.

Zelf kregen de bezoekers ook goede kansen. Een prima opening van Mo Yahyaoui verlegde het spel naar de linkerkant van het veld. Ontvanger Donovan Mijnals baande zich een weg naar binnen waar hij zijn schot gered zag worden door de doelman. Niet veel later kreeg Mijnals zijn tweede mogelijkheid. Een Corner van VVH kon in eerste instantie weggewerkt worden door de defensie van VSV. De opgevangen bal werd terugbezorgd bij Mijnals die opnieuw kon inbrengen. Zijn voorzet bleek echter een serieuze doelpoging te worden. Een uitstekend keepende Nobby Plug kon wederom redding brengen in de kruising. Vlak voor rust leek VSV opnieuw op voorsprong te kunnen komen. Een scrimmage voor de neus van VVH doelman Marco van den Bogaard kon binnengewerkt worden. Hier was echter een overtreding op de doelman vooraf gegaan.

Ook in de tweede helft waren er kansen aan beide kanten om de nul van het bord te halen. Er werd veelvuldig de lange bal gehanteerd omdat het veld met de minuut lastiger bespeelbaar werd. Na ruim een uur spelen ontving VVH een vrije trap op een mooie plaats voor een rechtspoot. Donovan Mijnals nam de vrije trap welke voor de derde keer uit de kruising kon worden geplukt door Plug. Aan de andere kant kreeg Nick van der Meer hetzelfde te verduren alleen zag hij zijn vrije trap op de lat eindigen. In de laatste fase van de wedstrijd van de wedstrijd had de thuisploeg de meeste kans om de drie punten naar zich toe te trekken. Moreno Blom zag Bogaard zijn eerste inzet keren en een schot vanuit de tweede lijn plots op de paal belanden. Beide doelmannen lieten zich positief gelden in deze derby en hielden hun doel schoon.

Volgens David Zonneveld van VSV is hij vandaag bestolen van twee goals. “Ik denk dat er vandaag maar één ploeg verdiende om te winnen. We maken twee goals die onterecht worden afgekeurd maar ja, dat is voetbal op derde klasse niveau”. Jeroen de Vries was blij met het punt. “Vorige week hebben we een aardige klap gekregen. vandaag halen wij een punt en daar mogen wij blij mee zijn. Nu moeten we alles weer op zijn plek zetten en op naar de volgende wedstrijd”.

Na deze analyse kon het programma van de derde helft beginnen. VSV had flink zijn best gedaan, om middels een artiest en buitenbar met verwarming en een hapje, een perfecte middag te organiseren. Een echte derbydag.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.