Drie punten mee naar Velserbroek

Zondag stond de gezelligste burenruzie van de regio op het programma. VVH Velserbroek ging op bezoek bij Spaarnwoude. Het publiek kreeg een onvervalste derby voorgeschoteld en zag uiteindelijk de drie punten mee naar Velserbroek gaan.

Wanneer je aan de site Voetbal in Haarlem mag werken zijn er heel soms momenten waar je een persoonlijke link mee hebt. Vandaag was een van die momenten. Mijn zoon was bij een van de leukste wedstrijden van het seizoen Pupil van de Week. Als ik dit niet zou vermelden had ik een flink probleem gehad zoals u zult begrijpen. Hopelijk over een aantal jaar kan ik een stuk schrijven over zijn debuut bij de paars-witte leeuwen.

De Pupil van de Week was niet de enige met moeite oog in oog met de doelman van VVH. Spaarnwoude creëerde veel grote mogelijkheden in de eerste helft. Een uitstekend keepende Marco van de Bogaard aan de kant van de bezoekers had in het eerste bedrijf wel last van zijn traptechniek. Wellicht dat het drassige veld hierin niet meehielp. Zijn uittrap belandde bij de verkeerde kleur waardoor Don Rutte de eerste kans kreeg. Zijn inzet ging echter over het doel. Na een kwartier spelen ontving VVH een vrije trap. Op het moment van nemen gleed doelman Dylan Collignon ongelukkig uit en zag bij de tweede paal Jordi Hurkmans de 0-1 binnenlopen.

Na een klein half uur spelen bleek dat Don Rutte zijn vizier vandaag niet op scherp had staan. Tot twee maal toe kwam hij oog in oog met de sluitpost maar Rutte kon Spaarnwoude niet op gelijke hoogte zetten door goed keeperswerk. Vlak voor rust pakte Rutte toch nog zijn revanche. Een verre uittrap van zijn doelman kon op het middenveld doorgekopt worden en bereikte de aanvaller. Deze keer verzaakte hij niet en zette de ruststand op 1-1.

Vlak na rust kwam VVH al vrij snel weer op voorsprong. Wederom Jordi Hurkmans schoot de bal achter Collignon. Na een uur spelen kon Spaarnwoude stand weer gelijk trekken. Een ingooi van Jorri van der Aar werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Joey Hoogeboom. Zijn inzet kon worden geblokt maar bij de tweede paal kon Mark visser de bal alsnog binnenlopen, 2-2.

Terwijl het spel wat harder werd en de scheidsrechter zijn handen vol had aan klagende en pratende mensen ging VVH opnieuw op zoek naar de voorsprong. Een eerder doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel maar toch kwam de 2-3 op het scorebord. De ingevallen Jeffrey Kors ging goed door waar de Spaarndammers nog bezig waren met klagen over een niet gegeven vrije schop. Na het doelpunt van Kors besloten de bezoekers het snel te beslissen. Direct na de aftrap kreeg Jordi Hurkmans de bal aan de rechterkant van het veld. Waar iedereen dacht dat hij de bal voor zou geven besloot Hurkmans op doel te vuren. Op magische wijze schoot hij de bal in de linker kruising, 2-4.

De eindstand werd bepaald vanaf elf meter. Nadat de scheidsrechter al had gewaarschuwd om van elkaar af te blijven besloot er toch iemand vast te houden en ging de bal op de stip. Vanaf elf meter schoor Jorri van der Aar de 3-4 binnen. Op een drassig veld waardoor veelvuldig de lange bal werd gezocht had het publiek toch een mooie derby met alles erop en eraan gezien.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem