Barry Loerakker en Ronald van der Giezen eerste spelers Olympia Haarlem

Het geheel nieuw te vormen eerste zaterdagteam van Olympia Haarlem krijgt invulling. Barry Tjeertes, de nieuwe en tevens debuterende hoofdtrainer, heeft de eerste spelers weten aan te trekken. Onder hen Barry Loerakker en doelman Ronald van der Giezen.

De technische staf van Olympia Haarlem is inmiddels flink op weg om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Van United/DAVO komen onder andere Barry Loerakker en Ronald van der Giezen over. Voor velen wordt de overstap wellicht om verschillende redenen gezien als gevoelig, maar voor de twee neven niet.

“Waarom Olympia? Ik heb ruim 7 of 8 jaar met dezelfde spelers gespeeld, met Chiel (Schneider, red) als trainer,” legt de 31-jarige verdediger Barry Loerakker uit. “Ik heb een hele fijne tijd gehad met de jongens. Maar ik merkte aan mezelf dat ik iets nieuws wilde. Ik heb een gesprek met Barry gehad over zijn gedachten voor volgend seizoen, wat de intenties zijn en hoe de groep eruit gaat zien. Dat zag er positief uit en ik wil graag deel uitmaken van deze groep.”

Voor doelman Ronald van der Giezen (32) geldt min of meer hetzelfde. “Ik wilde eigenlijk na 8 seizoenen met dezelfde jongens, beter gezegd mijn vrienden, een keer wat anders. Toen ik opving dat Barry een team wilde creëren bij Olympia heb ik hem benaderd en gevraagd of hij voor mij plek had in zijn selectie.” Toch is het geen gemakkelijke stap. “Ik vind het wel moeilijk om de jongens en vooral Chiel te verlaten. Hij is echt een top trainer en top persoon,” legt hij uit aan Voetbal in Haarlem.

Naast de twee oud-spelers van De Brug is ook de komst van Karim Saaliti (United/DAVO zondag), Randy de Wit (EDO zondag), Janyro Purperhart (Legmeervogels) en Jordan Gast (ZSGOWMS) zeker. De komende weken verwacht Tjeertes nog meer namen bekend te maken.

Foto: Voetbal in Haarlem