Zandvoort op rozen na terugtrekken DCG

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zat het koploper Zandvoort tijdens de wedstrijd van 9 december tegen rode lantaarndrager DCG nog tegen, nu zorgen de Amsterdammers ervoor dat de Haaien een enorme voorsprong in de zaterdag derde klasse B hebben. DCG heeft het eerste zaterdagelftal uit de competitie gehaald.

Voor de winterstop waren er al de nodige personele problemen. “Dit hebben we geprobeerd aan te vullen met spelers uit de J-O19. In het begin ging dit redelijk, maar opeens waren ze van de club verdwenen. Zelfs de trainer moest afgelopen weken zijn schoenen aantrekken,” aldus voorzitter Peter Gerekink aan Het Amsterdamsche Voetbal. “Dit is slecht voor de club. Schandalig dat je deze beslissing moet nemen,” foetert hij.

Doordat alle resultaten van DCG uit de stand worden verwijderd, neemt koploper Zandvoort een enorme sprong richting het kampioenschap. De ploeg van Ted Saunier verloor op 9 december met 1-0 van de Amsterdammers. De voorsprong op Stormvogels loopt nu op naar 11 punten. Zandvoort won ook al de eerste periode.

De tweede periode wordt nu verlengd en gaat over de laatste twaalf duels. SCW wordt daardoor erg benadeeld, want de ploeg van trainer Edwin van Maas lag op koers om de tweede periode te winnen. De derde periode komt te vervallen, maar de club die het hoogst eindigt zonder periodetitel mag ook gaan deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.

De stand op onze competitiepagina van de zaterdag derde klasse B wordt bijgewerkt zodra de resultaten van DCG uit de competitie zijn gehaald.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem