Zondag 3e klasse A

Alliance ’22 en Martin van Leuven uit elkaar

Aan het eind van dit seizoen zullen de wegen van Alliance ’22 en Martin van Leuven scheiden. Het bestuur is van mening dat de vereniging, de spelersgroep en de beoogde opvolgers, volgend seizoen toe zijn aan het intern doorschuiven van eigen opgeleide trainers.

Twee jaar geleden werd Van Leuven aangesteld als opvolger van Gidon Reinders Folmer. Van Leuven tekende destijds een 1-jarig contract en moest ervoor gaan zorgen dat de club een stabiele derdeklasser zou worden en de doorstroming van eigen jeugd stimuleren. Nu drie jaar later kan de club hier met genoegen op terugkijken maar is het tijd voor een volgende stap.

Voorzitter Robert Graat: ‘We zijn heel tevreden over de samenwerking met Martin van Leuven. De afgesproken doelstellingen zijn ruimschoots gehaald. Onder zijn leiding heeft de jonge selectie zich ontwikkeld als stabiele 3e klasser. Tegelijk is het prachtig om te zien dat ons beleid om eigen trainers op te leiden slaagt, zelfs tot op het hoogste niveau. Uiteraard gaan we met Martin en de huidige staf nog een mooie tweede seizoenshelft tegemoet en hebben we het volste vertrouwen in een succesvolle afronding van dit seizoen.’

Een aantal trainers binnen de club heeft de ambitie om door te groeien naar de functie hoofdtrainer. Martin van Leuven heeft afgelopen seizoenen de stages van een aantal van hen ook begeleid. Begin februari 2020 zal bekend gemaakt worden wie de leiding van het vlaggenschip per seizoen 2020-2021 op zich gaat nemen.