Zondag 2e klasse A

Zandvoort zet opgaande lijn voort

Zandvoort heeft de opgaande lijn, die de laatste weken te bespeuren was, in de belangrijke wedstrijd om de 1e plaats tegen CSW voortgezet. Op eigen veld wonnen de Zandvoorters onbedreigd met 2-0 en handhaven zich dus op plaats 1 in de 2e klasse A.

Op een winderig Sportcomplex Duintjesveld had Zandvoort totaal geen moeite met de ploeg uit Wilnis. Na de aftastende handelingen aan het begin van de strijd kon Zandvoort, dat vooral op het middenveld heerste, makkelijk de 0-status vasthouden. Sterker nog, in de 30e minuut zette Nigel Castien de bal vanaf de linker kant voor. Salim Fertout en zijn broer Othmane reageerden koppend naar de bal toe, maar raakten hem niet. Keeper Jordy Wens van CSW werd daardoor verrast en miste de bal die regelrecht achter hem over de doellijn ging.  Een mooie opsteker voor trainer Ted Saunier en zijn ploeg.

“In de rust hebben we afgesproken de bal aan CSW te laten en dat wij met wind tegen zouden inzakken en vanuit een compacte organisatie onze momenten zouden kiezen. CSW had een optisch overwicht maar wij waren gevaarlijker en kregen de betere kansen. Zij  kreeg een aantal vrije trappen van de zijkant die voor wat gevaar zorgden maar niet één keer Daan (keeper Kerkman, red.) in de problemen bracht. Toen wij na een kleine 70 minuten een vrije trap kregen, net over de middenlijn was het Nigel Castien die Salim zag vertrekken en de bal op maat bediende. Salim schoot direct op doel en daar was de 2-0. Daarna nog een tweetal goeie mogelijkheden voor Jesse de Haan, ingevallen voor Othmane. We hebben een tactisch goede wedstrijd gespeeld waar we voor de derde achtereenvolgende keer de nul hielden”, kijkt Saunier op de tweede helft terug.

De spelers van OSV zullen de wedstrijd tegen AMVJ van het afgelopen snel willen vergeten. De ploeg uit Oostzaan maakte op eigen veld maar liefst drie eigen doelpunten en verloor daardoor met 5-2. De wedstrijd tussen HBOK en Marken werd na 23 minuten bij een 1-1 stand gestaakt. Scheidsrechter Bram van den Boogaard kon door een blessure niet verder. Omdat er geen vervanger voor de arbiter werd gevonden, konden de spelers gaan douchen. Ook werd het duel tussen NITA en FC Zaandam bij een 2-0 stand gestaakt. Dit omdat Zaandam-speler Izaak Scheeper op het veld onwel werd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en hij maakt volgens de laatste berichten naar omstandigheden goed. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijden worden uitgespeeld.

De uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst en Foto: Joop van Nes jr.