Bloemendaal verspeelt twee punten tegen VVH

Bloemendaal en VVH troffen elkaar onder herfstachtige omstandigheden aan de Bergweg in Bloemendaal. Waar VVH de eerste competitiewedstrijd won verloor Bloemendaal die. Bij de thuisploeg ontbrak de geblesseerde Koen Beeren. Bloemendaal verspeelde in het laatste kwart van de wedstrijd een 2-0 voorsprong en twee punten.

De eerste kans in deze wedstrijd was voor Mark van der Werff van VVH die vrijstaand in de zestienmeter in de handen van keeper Barry van den Brink schoot. In het eerste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bloemendaal zocht van achteruit, met de lange bal en de wind mee, de buitenspelers op. VVH zocht Donavan Mijnals die de aanval moest opzetten. De bezoekers hadden het betere van het spel en leken op 0-1 te komen maar het schot van Van der Werff was te slap.

Tegen de verhouding in kwam Bloemendaal op 1-0 door Tim Beeren die uit een scrimmage Marco van den Boogaard wist te passeren. VVH kreeg het hierna erg moeilijk en werd de verdediging ingedrukt. Vijf minuten voor de rust viel de 2-0. Tim Beeren liet in de zestienmeter de bal lopen voor Larse van Eck die binnen kon tikken.

Na rust lag het initiatief bij Bloemendaal. Jesse van der Meer wilde met een lob scoren maar de bal kwam in de handen van Marco van den Boogaard en Tim Beeren deed hetzelfde.

Het laatste kwart van de wedstrijd begon met een vrije trap van Donavan Mijnals die net naast ging nadat de bal een Bloemendaal verdediger zou hebben beroerd. VVH ging vol passie en met de wind mee op zoek naar de aansluitingstreffer. Bloemendaal kreeg het moeilijk. In de 65e minuut scoorde Jordi Hurkmans de 2-1 op aangeven van Mo Yahyaoui.

De bezoekers roken hun kansen en zetten Bloemendaal onder druk. Trainer Tim Joon van Bloemendaal maande zijn team tot een op een spelen om iets te forceren en zijn collega Jeroen de Vries stuurde zijn complete team naar voren. Joon speelde hiermee VVH in de kaart. Voor de neutrale toeschouwer werden het nog leuke 25 minuten. Donavan Mijnals zag zijn corner net over de deklat gaan en Mo Yahyaoui schoot in de handen van Barry van den Brink. Het leek erop dat VVH te weinig kwaliteit had om een punt aan deze wedstrijd over te houden maar het venijn zat in de staart. In de 90e minuut kwam VVH op de gelijke hoogte toen Sander Loogman op aangeven van Donavan Mijnals scoorde. Er volgde nog een paar spannende minuten blessuretijd waarin niet meer gescoord werd.

Jeroen de Vries was na afloop uitermate tevreden over de inzet van zijn team. Bloemendaal had de winst voor het grijpen maar verslikte zich. Het gezicht van Tim Joon sprak dan ook boekdelen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras.
Foto: Voetbal in Haarlem