Jeffrey Sam-Sin keert terug bij Koninklijke HFC

Een oude bekende keert terug op de Haarlemse velden. Jeffrey Sam-Sin is na de zomerstop weer speler van Koninklijke HFC. Na een, door een zware knieblessure, mislukt avontuur bij derdedivisionist OFC gaat hij zijn talent weer laten zien bij de club die hij een seizoen geleden verliet.

“Ik heb een hoge pet op van Gertjan Tamerus. Als speler, maar zeker ook als trainer,” legt hij in een reactie aan Voetbal in Haarlem uit. “Er waren ook andere clubs geïnteresseerd, maar Koninklijke HFC is altijd goed voor mij geweest. Ze weten wat ze aan mij hebben en ik aan de club. Ik wil op mijn 29e nog kijken waar mijn lat ligt en ik ga er alles aan doen om weer aan spelen toe te komen.”

Een jaar geleden verliet de middenvelder Sam-Sin Koninklijke HFC, omdat hij naar zijn zin te weinig speelminuten maakte. “Een moeilijke keuze, maar ik moet naar mijn gevoel luisteren,” legde hij toen zijn besluit uit. Het was het einde van een zeer succesvolle 5-jarige periode. Bij het Oostzaanse OFC wilde hij weer van waarde zijn voor zijn nieuwe ploeg. Dat liep helaas voor de middenvelder al snel anders. Vlak voor aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen scheurde hij de kruisband van zijn linker knie af en kon de nu 29-jarige Sam-Sin een streep door het seizoen zetten.

Foto: Pim Hols