O-23 Cup

United/DAVO O-23 zet VVC opzij en staat in halve finale

In een nat en guur Nieuw-Vennep hebben de talenten van United/DAVO zich geplaatst voor de halve finale van de O-23 Cup. VVC werd met 3-4 verslagen. De thuisploeg startte uitstekend, maar daarna waren de Haarlemmers de bovenliggende partij.

Onder leiding van arbiter Egner werd er stipt om half negen afgetrapt en VVC en United/DAVO maakten er direct een fel duel van. Stevige duels, maar met wederzijds respect. De bezoekers kregen de eerste twee kansen via Rachid Harraou en Frencel Lewis, maar het vizier stond nog niet op scherp. Halverwege de eerste helft brak VVC de wedstrijd open. Jamil Da Cruz kon het strafschopgebied binnenlopen en passeerde United-doelman Thijs Hofman in de korte hoek.

United/DAVO greep daarna de macht. De ploeg van Sjoerd Hamann en Niels van Buuringen zette een tandje bij en vlak voor rust was daar de terechte gelijkmaker. Rachid Harraou mocht aanleggen voor een strafschop en schoot prima binnen.

De bezoekers kwamen een stuk feller uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen no-time leek het duel beslist. Via doelpunten van Ayoub Bouzia (twee maal) en Frencel Lewis liep United/DAVO snel uit naar 1-4. Echter startte VVC een slotoffensief en kwam de ploeg acht minuten voor tijd door een treffer van Mario Shamon terug tot 2-4. Kort daarna volgde zelfs de 3-4 van Ralph Noordam, maar verder kwam de ploeg van Philip uit den Boogaard niet.

United/DAVO plaatst zich door de zege voor de halve finale van de O-23 Cup. De tegenstander komt uit het duel IJmuiden – DSK. Alle uitslagen en andere info vind je op onze toernooipagina.