O-23 Cup

Hillegom verslaat Geel-Wit na strafschoppen (incl. video)

Hillegom heeft zich geplaatst voor de halve finale van de ViH O-23 Cup. Tegen Geel-Wit werd drie keer een achterstand weggewerkt. Strafschoppen moesten uiteindelijk bepalen wie er doorging. De Hillegommers wonnen de serie uiteindelijk met 8-9.

Het duel moest even loskomen. Er was wel strijd, maar tot kansen leidde dit nauwelijks. Totdat Wessel Heeremans na twintig minuten de 1-0 op het bord zette. Lang kon Geel-Wit niet van de voorsprong genieten. Nog geen minuut later tekende Niels van Dooren namelijk voor de gelijkmaker. Hillegom had hierna de kans om op voorsprong te komen, maar Joris van Dongen schoot over. Dat met een gelijke stand de rust werd gehaald, kon vooral Belal Salemy zich aantrekken. De aanvaller had verschillende mogelijkheden maar Hillegom-doelman Davey Braggaar stond op de goede plek.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Geel-Wit voor de tweede maal op voorsprong kwam. Wie anders dan Barry Beugeling, in de reguliere competitie goed voor 34 doelpunten, zette na een assist van doelman Paul Leuverman de Haarlemmers weer op voorsprong. Hillegom dacht hierna weer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Het leverde de goed leidende scheidsrechter Wagemans een hoop commentaar op.

Toch kwamen de Hillegommers langszij. Joris van Dongen schoot vanaf elf meter de 2-2 binnen. Wederom kwam Geel-Wit weer op voorsprong. De 17-jarige Didier van de Bunte bracht zijn ploeg op 3-2. Dat hij hierbij een halve tand verloor nam hij op de koop toe. Hillegom ging weer vol voor de gelijkmaker. Geel-Wit probeerde met de lange bal gevaarlijk te worden. Iets dat ook lukte, want Hillegom verdediger Thomas ten Velde moest aan de handrem trekken. Een doorgebroken speler neerhalen betekende een rode kaart. En zo mochten de bezoekers verder met tien man. Maar het verschil was niet te merken. Hillegom viel aan en bij Geel-Wit werd het allemaal wat nerveuzer. Doelman Leuverman redde eerst nog op een inzet van Van Dongen maar in de allerlaatste minuut kapituleerde Geel-Wit alsnog: 3-3. Strafschoppen. Na een zenuwslopende strafschoppenserie (8-9) plaatste Hillegom zich voor de halve finale van de ViH O-23 Cup.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.