ViH All Star (7): Nick van der Zwaan (Schoten)

Zaterdag 10 juni vindt het duel plaats tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam. Het All Stars-team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler, een trainer of begeleider bekend. Vandaag de onthulling van de zevende speler: Nick van der Zwaan, aanvoerder van Schoten!

De voetbalnaam Van der Zwaan is een bekende is onze regio, voornamelijk gecreëerd door Rob. De vader van onze nieuwste All Star voetbalde bij onder andere Schoten en RCH. Daarna is hij hoofdtrainer geweest bij diverse clubs uit de regio. Denk daarbij aan DIO, Geel-Wit ’20, DEM, RCH, Ripperda en Schoten. Inmiddels staat er al een aantal jaar een nieuwe Van der Zwaan op de Haarlemse velden. De 28-jarige Nick is de trotse aanvoerder van de club waar hij lang geleden begon met voetballen.Van der Zwaan - Voetbal in Haarlem

“Ik ben op mijn vierde begonnen met voetballen bij Schoten. Ze hadden een speler tekort bij de F-jes en doordat mijn vader in het eerste speelde kwamen ze al snel bij hem terecht of ik niet vast kon gaan voetballen,” legt Nick uit. “Tot en met de B-junioren heb ik bij Schoten gespeeld, maar omdat er geen A-junioren waren ben ik toen naar Spaarnwoude gegaan.” Na één seizoen in Spaarndam gevoetbald te hebben, hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. “In die tijd had ik ook een seizoenkaart bij Ajax (vak410) en dat was lastig te combineren met het zelf voetballen op zondag,” zegt hij.

Drie jaar later kwam Milko Pieters naar hem toe met de vraag of Nick niet af en toe in het tweede van Schoten wilde spelen. “Hier begon ik het plezier in het eigen voetbal weer te krijgen en na een halfjaar in het tweede vroeg Dennis Groot of ik niet voor het eerste wilde gaan.” Sindsdien is de rechtsbenige controlerende middenvelder niet meer weg te denken uit het geel-zwarte shirt. Inmiddels is Nick ook aanvoerder en vierde hij vorig seizoen het kampioenschap in de vierde klasse.

Vader Rob is wekelijks te vinden bij de wedstrijden van Nick. “Het meeste van voetbal heb ik toch aan mijn vader te danken, die mij gek van het spelletje heeft gemaakt. Hij is wellicht mijn grootste fan maar ook de grootste critici,” eindigt Nick.

Nick is na Djorim Verdonkschot, Justin Luiten, Vincent Hofman, Tim Kuyt, Bas Schulze en Tom Jacob de zevende speler van de Voetbal in Haarlem All Stars. Heb jij een goede suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit! Meer info vind je hier.

[sam id=”11″ codes=”true”]